Incubatoare pentru nou-născuți în 2021. Ministerul Sănătății anunță câte fonduri va aloca
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Incubatoare pentru nou-născuți în 2021. Ministerul Sănătății anunță câte fonduri va aloca
Incubatoare pentru nou-născuți în 2021. Ministerul Sănătății anunță câte fonduri va aloca
Ministerul Sănătății alocă fonduri de peste 74 de milioane de lei pentru achiziția de incubatoare pentru nou-născuți în 2021.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ieri, 17 iunie, ordinul prin care se aprobă lista spitalelor publice din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, precum și a spitalelor din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale cărora Ministerul Sănătății le alocă fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți, în anul 2021.

Astfel, pentru spitale din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății sunt alocate fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți în valoare totală de 21.203.000 de lei, iar pentru spitale din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale, fonduri în valoare totală de 52.811.000 de lei.

Aceste fonduri vor fi utilizate anul acesta de către spitalele beneficiare numai pentru achiziționarea de incubatoare pentru nou-născuți prin încheierea de contracte subsecvente în baza unor acorduri cadru din 2020, respectiv 2021.

Amintim faptul că ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a participat, pe 15 iunie, la reuniunea Consiliului ministerial „Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor” (EPSCO) - Sănătate de la Luxemburg, prima reuniune în format fizic de la declararea pandemiei COVID-19.

"În cadrul reuniunii miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană (UE), Ioana Mihăilă a subliniat importanța unei abordări preventive a crizelor de medicamente din cauze economice și a susținut că este în interesul pacienților și al cetățenilor ca accesul universal, sustenabil și echitabil la medicamente și dispozitive medicale să fie o prioritate pe agenda Consiliului UE.

De asemenea, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a apreciat eforturile președinției portugheze a Consiliului UE în avansarea agendei europene asupra propunerilor legislative pentru crearea Uniunii Europene a Sănătății, care vizează modernizarea și întărirea cadrului legislativ al UE privind amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății și, totodată, a asigurat viitoarea președinție a Consiliului UE că va avea parte de sprijinul României în cadrul negocierilor.", precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Această reuniune ministerială a fost ultima din mandatul președinției portugheze a Consiliului UE, de la 1 iulie președinția rotativă urmând a fi preluată de Slovenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel