INCREDIBIL. Bărbat MORT după ce un polițist a îngenunchiat pe gâtul lui. Vedete REVOLTATE
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Mai multe vedete din Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) şi-au exprimat revolta după ce un poliţist a provocat moartea unui afro-american în timpul unei arestări, marţi, în oraşul Minneapolis, scrie L'Equipe. 

După arestarea brutală ce a dus la moartea lui George Floyd, numeroşi locuitori din Minneapolis au protestat contra violenţelor poliţieneşti la adresa persoanelor de culoare. Incidentul a provocat reacţii virulente şi în rândul jucătorilor din NBA, printre care LeBron James, Steve Kerr sau Stephen Jackson.

'Înţelegeţi acum? Sau încă nu e clar pentru voi?'

În timpul arestării, un poliţist a ţinut mai multe minute un genunchi pe gâtul lui George Floyd, care s-a plâns că nu poate respira. LeBron James a publicat pe Instagram un montaj foto, opunând scena arestării unei fotografii a jucătorului de fotbal american Colin Kaepernick, punând un genunchi în pământ, protestând astfel împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti. 'Înţelegeţi acum? Sau încă nu e clar pentru voi?', a scris LeBron James.

La rândul său Steve Kerr, antrenorul lui Golden State Warriors, şi-a exprimat revolta pe Twitter: 'Este o crimă. Dezgustător. Sincer, ce nu e în regulă cu noi?' Revolta a fost şi mai dureroasă pentru Stephen Jackson, fiindcă fostul jucător al lui Spurs şi Warriors a fost foarte apropiat de victimă.

Într-un video, postat pe Instagram, Jackson a dat curs liber durerii şi furiei pe care le simte. 'Floyd a fost fratele meu. Ne spuneam 'gemeni'. (...) Fratele meu era acolo în Minnesota, îşi schimba viaţa, a plecat în Minnesota, conducea camioane. (...) Se va face dreptate. Vor completa un cec gras pentru copiii tăi din partea poliţiei din Minnesota, poţi să contezi pe asta', a afirmat Jackson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel