Incident în Rafinăria Petrobrazi. Două persoane sunt rănite, una având arsuri pe 70% din suprafața corpului/ UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ObservatorulPH
foto ObservatorulPH
Două persoane au suferit arsuri, în această după-amiază, în incindentul din Rafinăria Petrobrazi. 

UPDATE: Muncitorul care a suferit arsuri grave, în urma incendiului produs luni pe platforma rafinăriei Petrobrazi, a murit, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde fusese dus, având în vedere starea gravă în care se afla.

---- 

Se pare că cele două persoane au suferit arsuri prin flacără, una dintre ele pe circa 72% din suprafaţa corporală, iar cealaltă pe aproximativ 15% din corp.

Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, la locul solicitării au fost găsite trei victime.

Un bărbat de 59 de ani, care are arsuri de gradul III-IV, prin flacără, pe aproximativ 72% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare, a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Spitalul Floreasca.

Un alt bărbat, de 55 de ani, are arsuri de gradul II-III, prin flacără, pe circa 15% din corp şi a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. De asemenea, un bărbat de 60 de ani are traumatism la un picior, însă a refuzat examinarea şi transportul la spital, a precizat sursa citată, conform Agerpres. 

Amintim că un incident s-a petrecut, luni după-amiază, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale, la faţa locului urmând să se deplaseze inclusiv elicopterul SMURD.

”În această după-amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi, s-a produs un eveniment care, iniţial, nu a presupus intervenţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. Ulterior, am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unor persoane implicate în eveniment”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost alocate o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM şi două ambulanţe SAJ, dar și elicopterul SMURD. De pe amplasamentul rafinăriei a putut fi observat, timp de mai multe minute, de la mulţi kilometri depărtare, un fum gros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel