România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 22 sep, 13:08
Închisoare pentru omul care l-a numit „CLOWN“ pe Xi Jinping
În China, opozanții regimului comunist condus de Xi Jinping sunt reduși la tăcere prin ani grei de închisoare. Vezi ce sentință a primit cel care l-a numit „clown“ pe Xi Jinping.

Ren Zhiqiang, omul care l-a numit pe președintele chinez „clovn”, a fost închis pentru 18 ani. Fostul magnat imobiliar a fost anchetat după ce l-a criticat pe Xi Jinping pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. De asemenea, acesta a fost amendat cu 4,2 milioane de yuani, potrivit Curții Intermediare nr. 2 de la Beijing.

 

Zhiqiang a recunoscut toate acuzațiile

 

Acesta a mărturisit că recunoaște acuzațiile și nu va contesta în instanță. Militanții drepturilor îl acuză pe președintele Xi Jinping și pe partidul comunist că folosesc acuzațiile de corupție ca o modalitate de a reduce la tăcere opoziția.

 

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Ren, un critic influent al conducerii comuniste, care a sugerat că președintele Xi Jinping este un „clovn” în gestionarea focarului de coronavirus. Acesta a fost propus anchetei pentru „încălcări grave ale disciplinei și ale legii”, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro