Închisoare pentru omul care l-a numit „CLOWN“ pe Xi Jinping
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În China, opozanții regimului comunist condus de Xi Jinping sunt reduși la tăcere prin ani grei de închisoare. Vezi ce sentință a primit cel care l-a numit „clown“ pe Xi Jinping.

Ren Zhiqiang, omul care l-a numit pe președintele chinez „clovn”, a fost închis pentru 18 ani. Fostul magnat imobiliar a fost anchetat după ce l-a criticat pe Xi Jinping pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. De asemenea, acesta a fost amendat cu 4,2 milioane de yuani, potrivit Curții Intermediare nr. 2 de la Beijing.

Zhiqiang a recunoscut toate acuzațiile

Acesta a mărturisit că recunoaște acuzațiile și nu va contesta în instanță. Militanții drepturilor îl acuză pe președintele Xi Jinping și pe partidul comunist că folosesc acuzațiile de corupție ca o modalitate de a reduce la tăcere opoziția.

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Ren, un critic influent al conducerii comuniste, care a sugerat că președintele Xi Jinping este un „clovn” în gestionarea focarului de coronavirus. Acesta a fost propus anchetei pentru „încălcări grave ale disciplinei și ale legii”, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel