Data publicării:

Începutul sfârșitului pentru Putin. Chirieac: Este clar! Așa se va întâmpla... mai devreme decât ne-am fi așteptat

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat scenariul asasinării lui Evgheni Prigojin după rebeliunea Wagner contra lui Putin.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, dacă este o cacealma, o diversiune a lui Putin de a muta mercenarii Wagner în Belarus sau este o tentativă a liderului de la Kremlin de a scăpa de Evgheni Prigojin, inclusiv scenariul asasinării.

'Cred că lui Prigojin i s-a umflat capul dintr-o mie de motive, inclusiv pe fondul faptului că armata sa de mercenari a avut mai mult succes pe câmpul de luptă decât armata Federației Ruse. Și, enervat, a avut o tentativă să îi arate lui Putin: Uite cine sunt eu!, după care, probabil, și-a dat seama de dezastru. A intervenit Alexandr Lukașenko din Belarus, tot un dictator și el, oferindu-i această portiță de ieșire. Nu cred că a fost o înțelegere între Putin și Prigojin. Pur și simplu, mercenarii nu erau plătiți de multe luni. Problemele lui Prigojin cu Șoigu și Gherasimov sunt vechi și arhicunoscute de șeful Wagner, în sensul în care ei nu primeau primeau echipamente, mai ales muniție. Ei, având armament ușor, se mai descurcau, însă nu primeau suficientă muniție.', a zis Bogdan Chirieac.

'Prin urmare, a fost mai degrabă o revoltă contra lui Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov. Sigur că victima directă era Vladimir Putin, care, de altfel, a și plecat din Moscova, fapt care nu se va uita. Ideea este că, după ce a făcut Prigojin, Putin nu mai este susținut nici de mase, nici de elitele din Rusia. Este clar! Probabil, se va tranșa situația de putere din Rusia, mai devreme decât ne-am fi așteptat.', a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel