Începe școala pe 1 octombrie 2020? Ce spune Chirieac
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a tras primele concluzii „la cald” după apariția posibilității ca școala să înceapă fizic din 1 octombrie.

„Nu este vorba despre începerea școlii, ci despre alegerile locale. Dacă școala începe pe 14 septembrie, pe 22 septembrie vom avea o explozie de infectări. Așa a fost în toate statele, avem informațiile din toată presa internațională, sunt și în presa din România. O căutare pe Google e suficientă”, a transmis Chirieac, la Antena 3.

„Când ajungi la 3-4.000 de infectări pe zi, o să vezi că ATI-urile sunt depășite, capacitatea este excedată. Atunci, sigur nu mai poți face alegeri locale. Cred că premierul a analizat acest lucru fiindcă ce spune este perfect corect. Se termină vacanța, așa a fost în Franța, în Germania, începe școala și automat vei avea o creștere a infectărilor. Lasă că nu au măști, tablete, toate alea... Atât, jos pălăria pentru sistemul medical”, a explicat analistul politic.

Problema fundamentală pentru guvern: începutul școlii amână alegerile

„Problema este că dacă începi pe 14, nu mai ții alegerile pe 27. Nu o să se poată efectiv, la numărul de infectări. Atunci, singura soluție logică, dacă vor alegeri pe 27 septembrie, că am înțeles că decizia e deja luată, este să amâni cumva școala, dar nu o să poți face școală pe 1 octombrie. Alegerile sunt pe 27, sălile de clasă se eliberează pe 28, ai nevoie de timp, nu poți nebuliza 18.000 de secții de votare, majoritatea școli. E absurd să crezi acest lucru. Poate trebuie mai multe zile, ca să fii sigur că intră copiii”, a mai spus Bogdan Chirieac.

„Este o amânare pentru a se putea desfășura alegerile și oricum vom avea o creștere de infectări din cauza alegerilor. Este evident acest lucru. O să avem o creștere din cauza alegerilor, după care e bine să așteptăm cumva să ne mai liniștim și, din 7 octombrie, să începi școala. Mai departe... ce-o vrea Dumnezeu, fiindcă în sistemul medical, în opinia mea, sunt niște eroi”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel