Începe scoala, cum fac parinții diferența între Covid-19 si o raceală banală. ”Este foarte greu și pentru noi, cei din sistemul medical”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Realitatea TV
Captură de ecran / Foto: Realitatea TV
Doctorul Ion Ștefan, șeful Clinicii de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar din București, vine cu precizări legate de Covid-19, odată cu începerea școlii.

Diferența între Covid-19 și o răceală comună, problemă pentru medici, mai ales pentru părinți.

„Este foarte greu să discriminăm între sub-variantele Covid-19 circulante și răceala comună. Pentru noi, cei din sistemul medical este foarte greu, cu atât mai greu pentru părinți.” a declarat Ion Ștefan în direct pentru Realitatea TV.

Ultimele subvariante de Covid-19 sunt înșelătoare. Simptomatologia este similară cu cea a răcelii comune.

„Tendința a fost ca ultimele subvariante sa aibă mai degrabă o simptomatologie respiratorie similară răcelii comune, infecțiilor respiratorii de sezon, decât acelor variante de îngrijorare sau gripei și asta este tendința ca simptomatologia să devină o simptomatologie respiratorie banală.” a mai precizat medicul.

Ce trebuie să facă părinții pentru a face diferența între Covid-19 și o răceala.

„În fața unor cazuri de febră, frisoane, tuse, tulburări de respirație și determinarea saturației de oxigen este foarte la îndemână, părinții ar trebui cumva să facă un triaj al propriilor copii și să ia legătura cu medicul de familie pentru o eventuală testare, iar copii să nu meargă la școală în perioada simptomatică.” conform spuselor acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel