Începe REVOLTA iubitorilor de animale! ”ACȚIONAȚI! Dacă nu vom găsi înțelegere, dăm Guvernul în judecată”
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Senatorul Marius Marinescu și iubitorii de animale fac un apel către Guvernul Orban pentru a se permite ieșirea după ora 23.00 cu animalele de companie.

„Milioane de iubitori de animale, în special cei care dețin câini, sunt indignați de actul normativ, care interzice ieșirea cu patrupedele între orele 23-05. Sunt iubitori de animale, care lucrează în schimburi și ajung acasă după ora 23 și sunt nevoiți să își scoată câinele, în jurul blocului, pentru necesități fiziologice. Mai mult, sunt alți proprietari de animale, care au câini în vârstă, suferinzi, și trebuie scoși și aceștia, a spus, pentru DCNews, Marius Marinescu.

„Noi, iubitorii de animale, facem un apel către premierul Ludovic Orban! Modificați actul normativ prin care se interzice iubitorilor de animale să iasă în intervalul 23 și 5 pe lângă bloc! În primăvară, în urma apelului nostru, s-a modificat respectiva declarație pe propria răspundere și s-a permis ieșirea cu animalul în jurul blocului. Credibilitatea pe care a câștigat-o Guvernul dumneavoastră prin Ordonanța Vela se poate pierde foarte ușor acum”, a declarat Marinescu.

„Dacă nu vom găsi înțelegere, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) va da Guvernul în judecată pentru că acest act normativ încalcă Legea de protecție a animalelor, respectiv traumele fizice și psihice se sancționează cu închisoare de până la 3 ani. În momentul de față, iubitorii de animale sunt puși în 3 situații. Unii scot câinii după ora 23 și riscă amenzi fabuloase, dar vor să salveze viața animalului. Alții, de frica amenzilor, abandonează câinii, iar în a  3-a categorie sunt cei care, tot de frica amenzilor, țin în captivitate aceste animale, riscând să le îmbolnăvească. 

Domnule Ludovic Orban, spuneți că sunteți iubitor de animale! Prin urmare, înseamnă că înțelegeți această situație și veți acționa în consecință!, a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel