ÎNCEPE ETAPA A DOUA: Unde vă puteţi programa pentru vaccinul împotriva COVID-19
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare a populaţiei, pentru persoanele din grupele de risc şi cele din domenii esenţiale
Vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare a populaţiei, pentru persoanele din grupele de risc şi cele din domenii esenţiale
Vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19. Asta înseamnă că se vor vaccina, începând de vineri, toate persoanele care sunt încadrate în grupa de risc, dar şi lucrătorii din domenii considerate esenţiale. 

Prin "populaţie aflată în grupa de risc" se înţelege, conform celor care coordonează campania de vaccinare, orice adult cu vârsta de peste 65 de ani, dar şi persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

Cum vă puteţi programa pentru vaccin 

În ceea ce priveşte persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, programarea se poate face individual, fie prin medicul de familie, fie prin serviciile de call-center. Concret, persoanele care au peste 65 de ani pot suna la numărul naţional unic 021 414 44 25 pentru o programare. Apelul va fi transferat către unul dintre cele 42 de call-center-uri din ţară. 

Persoanele care au sub 65 de ani se pot programa la vaccin prin intermediul medicilor de familie. Dacă o persoană nu are medic de familie, atunci programarea se poate face fie prin call-center, fie prin Direcţia de Asistenţă Socială sau prin aparţinători. 

Aparţinătorii îşi pot face cont pe platforma web de programare, care va fi operaţională de vineri AICI pentru persoanele incluse în etapa a II-a, şi pot înscrie până la 10 persoane la vaccinare. 

Lucrătorii din domenii considerate esenţiale se pot programa prin intermediul angajatorului. Beneficiarul, însă, este cel care poate stabili ziua, dar şi centrul unde se poate vaccina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel