Începe campania de încorporare de toamnă în Rusia: circa 120.000 de persoane, convocate pentru serviciul militar obligatoriu
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 01 noi 2022, 10:59
WhatsApp
Începe campania de încorporare de toamnă în Rusia: circa 120.000 de ruşi, convocaţi pentru serviciul militar obligatoriu - Foto Pexels
Începe campania de încorporare de toamnă în Rusia: circa 120.000 de ruşi, convocaţi pentru serviciul militar obligatoriu - Foto Pexels
Rusia a început marţi campania de încorporare de toamnă pentru satisfacerea serviciului militar obligatoriu, urmând să fie convocaţi circa 120.000 de cetăţeni ruşi, cu 7.500 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează EFE.

Comandamentul militar rus susţine că recruţii nu vor fi trimişi pe teritoriul autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk (în estul Ucrainei) şi nici în regiunile Zaporojie şi Herson (sud), recent anexate de Moscova.

'Vreau să-i liniştesc pe recruţi şi pe părinţii lor că cei chemaţi să efectueze serviciul militar (obligatoriu) nu vor lua parte la operaţiunea militară specială din Ucraina', a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, de la Departamentului de mobilizare al Statului Major General al Forţelor armate ruse.

Campania de încorporare de toamnă începe de obicei la 1 octombrie, dar anul acesta a fost amânată cu o lună din cauza mobilizării parţiale decretate de preşedintele rus Vladimir Putin la 21 septembrie pentru a face faţă regreselor armatei ruse în Ucraina. Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a anunţat vineri că planul de mobilizare a 300.000 de rezervişti, aşa cum ordonase Vladimir Putin, a fost îndeplinit, indicând că 82.000 dintre aceştia au fost deja trimişi în zona campaniei militare din Ucraina.

'Majoritatea recruţilor vor fi trimişi în unităţi de instruire, unde într-un interval de până la cinci luni ei vor învăţa să mânuiască armament modern şi vor fi formaţi în specialităţi militare', a anunţat contraamiralul Ţimlianski în declaraţii citate de agenţia de presă oficială TASS. Cetăţenii care şi-au îndeplinit serviciul militar obligatoriu au început să se întoarcă acasă din 15 octombrie, a adăugat el. Cele peste 25.000 de comisii de recrutare dispun de toate elementele necesare pentru echiparea noilor recruţi, potrivit acestuia.

În cursul mobilizării parţiale pentru campania în Ucraina se înmulţiseră plângerile rezerviştilor cu privire la lipsa celui mai elementar echipament şi la faptul că erau obligaţi să îl cumpere din banii proprii. În conformitate cu legislaţia rusă, toţi cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze serviciul militar, care are o durată de un an.

Rusia a anunţat vineri că a încheiat mobilizarea celor 300.000 de rezervişti într-o lună, semn al dorinţei lui Vladimir Putin de a inversa rapid tendinţa după o serie de eşecuri pe câmpul de luptă în Ucraina, notează AFP. Dar mobilizarea a dus la un exod al bărbaţilor din Rusia într-un număr mai mare decât cel al rezerviştilor încorporaţi, conform unor media ruse.

 

Rusia recrutează forțe speciale din Afganistan care au luptat alături SUA. Moscova îi amenință cu deportarea în mâinile talibanilor dacă refuză: „Nu au de ales”

Soldații forțelor speciale afgane care au luptat alături de trupele americane și apoi au fugit în Iran după retragerea haotică a SUA de anul trecut sunt acum recrutați de armata rusă pentru a lupta în Ucraina, au declarat trei foști generali afgani.

Ei au spus că rușii vor să atragă mii de foste comandouri afgane de elită într-o „legiune străină” cu oferte de plăți constante, de 1.500 de dolari pe lună și promisiuni de adăposturi sigure pentru ei și familiile lor, astfel încât să poată evita deportarea în mâinile talibanilor, notează The Guardian.

„Nu vor să se lupte – dar nu au de ales”, a spus unul dintre generali, Abdul Raof Arghandiwal, adăugând că aproximativ zece comandouri din Iran cu care a trimis mesaje se tem cel mai mult de deportare. „Mă întreabă: „Ce ar trebui sa facem? Dacă ne întoarcem în Afganistan, talibanii ne vor ucide.” Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?