Incendiul de la Ferma Dacilor. Avocatul Florin Durgheu spune că ”dacă martorii oculari relevă și declară că au auzit pe cineva amenințând, deja avem o pistă viabilă”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Află ce declarații a făcut avocatul Florin Durgheu, în exclusivitate la DC News, despre incendiul de la Ferma Dacilor.

"Cum vă explicați că nu apar amănunte? Nu știm acum dacă petrecerea era în toi? Se terminase petrecerea și dormeau? Acest gen de amănunte apar în toate anchetele”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu. 

"Cel mai probabil petrecerea se terminase, dacă petrecerea nu era terminată la momentul la care s-a declanșat incendiul, logica elementară mă conduce spre concluzia, spre ipoteza, că mult mai multe persoane s-ar fi salvat.

În primul rând, trebuie să știm clar cauza care a declanșat incendiul. Acesta este momentul de zero, declanșare a incendiului. (...) Cauza care a declanșat incendiul este legată de faptă. (...)Complexul înțeleg că era întins pe o suprafață foarte mare, erau foarte multe hectare acolo, complexul era foarte mare. Este evident că au murit persoanele din spațiile de cazare și datorită, că aici e deja de bine, că numărul a fost foarte mic, că dacă era numărul și mai mare vă dați seama. (...)Dacă erau în sala de mese n-ar fi răsuflat informația potrivit căreia persoanele de la parter au reușit să se salveze și persoanele decedate erau cazate la etaj”, a spus avocatul Florin Durgheu.

Audierea persoanelor care au participat la evacuare, deosebit de importantă

"Douăzeci de persoane măcar, au participat la evacuare deci povestesc acasă, povestesc familiei, vecinilor”, a mai precizat Val Vâlcu.

"Toate aceste povești sunt extrem de relevante pe fondul măsurilor de supraveghere, pentru că o persoană poate să spună ceva anchetatorului și din diverse motive să nu spună tot, în schimb în timpul comunicării cu o altă persoană, apropiată, rudă sau chiar patronul societății sau cineva legat de acea societate să aibă, nu altă versiune, să discute la concret raportat la ceea ce s-a întâmplat. Și atunci vă dați seama că toate aceste discuții, în mod cert înregistrate, pot conduce către creionarea unui alt tablou.

Audierea acestor persoane este deosebit de importantă și dacă cineva, cel puțin unu, doi, trei martori oculari relevă și declară sub prestația de jurământ în fața organului de urmărire penală că au auzit pe cineva amenințând, deja avem o pistă viabilă.

Dacă acest lucru nu s-a întâmplat și incendiul s-a declanșat din cauza unui scurt circuit, deja vorbim de altceva”, a mai spus avocatul Florin Durgheu.

Vezi emisiunea completă:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel