Incendiu uriaș într-un mall din Moscova, după mai multe explozii - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Incendiu uriaș într-un mall din Moscova, după mai multe explozii / Foto: Pixabay, de alyoshine
Incendiu uriaș într-un mall din Moscova, după mai multe explozii / Foto: Pixabay, de alyoshine
Un incendiu uriaș a izbucnit într-un mall din Moscova.

Un incendiu violent a izbucnit într-un mall din Moscova. Potrivit martorilor, mai multe explozii s-au produs înainte de izbucnirea flăcărilor. O persoană a murit în incendiul din centrul comercial Mega Khimki, a confirmat pentru Interfax serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situații de Urgență. 

Vineri mai devreme, un incendiu a cuprins acoperișul hipermarketului OBI din centrul comercial Mega Khimki de pe autostrada Leningradskoye. La ora 8:25 incendiul a fost localizat pe o suprafață de 7 mii de metri pătrați.  Stingerea este complicată din cauza caracteristicilor clădirii și de sarcina ridicată de combustibil.

La rândul lor, serviciile de urgență au declarat pentru Interfax că trupul unui bărbat a fost găsit în timp ce stingeau incendiul din centrul comercial Mega Khimki din regiunea Moscova.

"Conform datelor preliminare, cel puţin o persoană a murit. Un bărbat, posibil un agent de securitate. Trupul său a fost descoperit în timpul recunoaşterii", a spus sursa.

Serviciile de urgență au declarat că sunt luate în considerare diferite versiuni ale incendiului, în special un scurtcircuit, precum și incendierea.

Un atac cu drone a lovit un rezervor de combustibil de pe aerodromul Kursk din Rusia

Un atac cu drone a aruncat în aer un rezervor de stocare a petrolului pe un aerodrom din Kursk, a declarat guvernatorul regiunii ruse, la o zi după ce Ucraina a părut să lanseze atacuri îndrăznețe cu drone asupra a două aerodromuri militare aflate pe teritoriului rus.

Roman Starovoyt, guvernatorul regiunii Kursk de la granița cu Ucraina, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că nu au fost victime ca urmare a atacului și că focul a fost „localizat”.

Imaginile video postate pe rețelele de socializare au arătat o explozie mare luminând cerul nopții, urmată de un incendiu substanțial la aerodromul aflat la 280 km de granița cu Ucraina. 

Oficialii ruși au dat vina pe atacurile cu dronele Strizh modificate, care au fost produse pentru prima dată în anii 1970 în epoca sovietică. Atacurile ucrainene asupra țintelor militare rusești au devenit din ce în ce mai îndrăznețe în ultimele săptămâni, deoarece Kievul a încercat să aducă pe frontul intern războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că dronele ucrainene au atacat două baze aeriene la Ryazan și Saratov, ucigând trei militari și rănind patru. Două avioane au fost avariate.

Ucraina nu și-a revendicat direct responsabilitatea pentru niciunul dintre atacuri. Cu toate acestea, un înalt oficial ucrainean, citat de New York Times, a declarat că dronele implicate în atacurile de luni au fost lansate de pe teritoriul ucrainean și că cel puțin una dintre lovituri a fost făcută cu ajutorul forțelor speciale din apropierea bazei, scrie The Guardian. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel