Incendiu spital Ploiești. Ciuhodaru: Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: IGSU
Foto: IGSU
Medicul Tudor Ciuhodaru a reacționat în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase  din Ploiești.

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgență din Iași, a reacționat după incendiul produs în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața. 

”Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți, încă doi pacienți arși în spitale din România. Spuneam încă de la incendiul de la Piatra Neamț, iată că se face chiar un an pe 14 noiembrie, nu o să uit, suntem pe un record aș putea spune european negativ. În fiecare lună a existat câte un incendiu la câte un spital din România și nu știu cum se face, dar și în Italia, și în Germania, și în Franța, spitalele au fost supraaglomerate de pacienți cu COVID, dar uitați ce înseamnă să ai o structură spitalicească pusă bine la punct și personal suficient și bine instruit, pentru că astea sunt cele două cauze majore care duc la astfel de accidente.

Nereguli în secțiile de terapie intensivă 

Dacă vorbim de infrastructură spitalicească, când a fost acel incendiu de la Piatra Neamț s-a constatat mii de nereguli în secțiile de terapie intensivă. Am înțeles că și la acest spital s-au dat două amenzi în cursul anului, dar cu amenzile nu prea rezolvi mare lucru. Problema este cât s-au corectat aceste nereguli în spitalele din România și, din păcate, sunt lucruri care nu au fost corectate nici în acest moment. (...) O cârpeală a dus la astfel de lucruri și cu soluții de tipul merge și așa. Eu speram încă din noiembrie anul trecut că problema este nu dacă se vor mai întâmpla astfel de evenimente, ci unde și când și, din păcate, am avut dreptate”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, la Antena 3. 

Un nou incendiu într-o secție ATI

Un nou incendiu a avut loc, joi dimineață,  într-o secția ATI, suport COVID - 19, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Două persoane au murit şi 18  pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. O asistentă, cu arsuri pe circa 40 la sută din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. Este al 13-lea incendiu de acest fel din acest an.

Citește mai multe aici: Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploiești. Doi pacienți au murit, 18 evacuați/ Cîțu, prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel