Incendiu spital COVID. Ministrul Sănătății din Irak a demisionat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Ministrul irakian al Sănătăţii a demisionat după incendiul de luna trecută de la un spital suport COVID.

Ministrul irakian al Sănătăţii, Hassan al-Tamimi, a demisionat marţi, în legătură cu incendiul de luna trecută de la un spital suport COVID din Bagdad soldat cu peste 80 de morţi, a anunţat guvernul irakian citat de Reuters, scrie Agerpres. 

Cabinetul premierului irakian Mustafa al-Kadhimi a ordonat demiterea directorului spitalului unde a avut loc tragedia, Ibn Khatib, şi a altor responsabili din conducerea acestuia.

Explozie la un tub de oxigen



Incendiul din 24 aprilie, pornit de la explozia unui tub de oxigen, a scos în evidenţă neglijarea unui sistem de sănătate care era considerat la un moment dat cel mai bun din Orientul Mijlociu, dar care a fost apoi ruinat de conflict, sancţiunile internaţionale, invazia lansată de SUA în 2003 şi propagarea dramatică a corupţiei care a urmat.

Tamimi a fost suspendat imediat după incendiu şi a demisionat de îndată ce guvernul a ridicat marţi suspendarea lui.

Ordine către spitale



Executivul a ordonat spitalelor din întreaga ţară să revizuiască şi să îmbunătăţească procedurile medicale şi de siguranţă.

Incendiul din aprilie a adâncit neîncrederea irakienilor în sistemul de sănătate, care a făcut deja ca, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, mulţi dintre cei infectaţi să nu apeleze la serviciile medicale şi ca facilităţile de stat rezervate campaniei de vaccinare anti-COVID-19 să fie evitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel