Incendiu produs la o locomotivă, pe ruta Tecuci-Iași; aproximativ 200 de persoane evacuate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, luni, dintr-un tren cu ruta Tecuci - Iasi (R63111), în urma izbucnirii unui incendiu  

Incendiul s-a produs la o locomotivă a trenului Tecuci - Iasi (R63111). Aproximativ 200 de persoane s-au autoevacuat din garnitură.

Locomotiva este decuplată, în acest moment, de la garnitura trenului. La locul intervenției se deplasează Detasamentul 2 de Pompieri Iasi cu 2 ASAS, EPA Det. 2, EPA Det. 1 Iasi.

Ceferiştii protestează luni la ușa lui Grindeanu de la Ministerul Transporturilor

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România organizează luni un miting de protest la Ministerul Transporturilor solicitând aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi aplicarea Statutului personalului feroviar.

'Ceferiştii ies în stradă la mitinguri de protest organizate de Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, în 29.05.2023 şi în 26.06.2023, între orele 10:00-12:45, lângă Parcul din faţa Ministerului Transporturilor şi lângă parcarea din faţa Ministerului Transporturilor pentru că vrem Bugetul aprobat şi Statutul aplicat şi sunt hotărâţi ca să protesteze împreună şi cu celelalte Federaţii Sindicale Feroviare în faţa sediului Guvernului României pentru aprobarea de către Guvernul României a BVC-urilor:

CFR Călători şi CFR Infrastructură pe anul 2023 şi pentru aplicarea Legii nr. 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar la Ceferişti de la 01 iulie 2023', se arată într-un comunicat al FSTFR postat pe pagina de Facebook a Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian.

Ceferiştii acuză continuarea degradării condiţiilor de muncă dar şi faptul că nu există la CFR Călători o salarizare care să permită un sistem de stimulare al performanţei şi de creştere a eficienţei angajaţilor. Totodată, aceştia protestează faţă de tergiversarea aplicării Legii nr. 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar de la 1 iulie 2023 la angajaţii CFR Călători.

'Ceferiştii sunt revoltaţi de continuarea degradării condiţiilor de călătorie cu trenurile de călători ale CFR Călători şi în anul 2023 din cauza lipsei fondurilor de reparaţii material rulant şi al fondului de investiţii. Ceferiştii sunt revoltaţi pe reţinerea celor 10% la Bugetele de compensaţie/subvenţie şi la facilităţile de călătorie. Ceferiştii sunt revoltaţi pe faptul că CFR Călători în anul 2023 funcţionează pe un Buget mai mic decât în anul 2022, deşi preţurile sunt duble. Ceferiştii sunt revoltaţi pe favorizarea Operatorilor de Transport Feroviar de Călători privaţi în raport cu OTF de Stat CFR Călători', se mai arată în comunicatul citat. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel