Incendiu Notre-Dame. Contaminare cu plumb. Gravidele și copiii, avertizați să facă teste de sânge
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Incendiu Notre Dame
Incendiu Notre Dame
Gravidele și copiii au fost avertizați să efectueze teste de sânge de teama contaminării cu plumb. 

Femeile gravide și copiii care trăiesc în apropierea catedralei Notre-Dame au fost sfătuiți să efectueze teste de sânge de tema contaminării cu plumb, susțin jurnaliștii de la BBC. 

Avertizarea a fost emisă după ce testele au arătat că un copil din zona Île de la Cité din Paris a fost expus la plumb. Autoritățile din domeniul sănătății au declarat că nivelurile de plumb din sângele copilului depășesc limitele normale.

Oficialii spun că incendiul care a distrus catedrala pe 15 aprilie a eliberat substanțe toxice, iar aproximativ 300 de tone de plumb din acoperișul catedralei s-au topit în flăcări, riscând contaminarea zonelor înconjurătoare.

Cât de periculos este plumbul

Plumbul, un metal care este toxic pentru oameni, afectează mai multe sisteme corporale și este deosebit de dăunător copiilor mici, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Poate provoca defecte neurologice, precum și probleme ale sistemului nervos și ale rinichilor și nu există un nivel cunoscut de expunere care să fie considerat sigur, spune OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel