Incendiu Matei Balş / Cât oxigen trebuie să fie în saloanele de spital. Radu Ţincu: Orice creştere duce la riscul de incendiu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Ţincu spune ce concentraţie de oxigen trebuie să fie în salonul de spital. Sursa: Facebook
Radu Ţincu spune ce concentraţie de oxigen trebuie să fie în salonul de spital. Sursa: Facebook
Medicul ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală, a explicat care este concentraţia maximă de oxigen care trebuie să fie într-un salon de spital pentru a se evita tragedii precum cele de la Piatra Neamţ sau Matei Balş. 

În contextul pandemiei, consumul de oxigen în spitale a crescut enorm, în unele spitale chiar s-a triplat, astfel că riscul producerii unor incendii este ridicat. 

Medicul Radu Ţincu a explicat care este concentraţia ideală de oxigen dintr-o cameră pentru a se evita deflagraţiile. 

"În perioada pandemiei s-a mărit capacitatea secţiilor ATI, dar nu s-a făcut o evaluare obiectivă a infrastructurii tehnice, ca să vedem dacă poate suporta aceste aparate aduse suplimentar. Pe de altă parte, oxigenul este un gaz care catalizează incendiul şi nu există din păcate detectoare care să măsoare concentraţia din saloane. Trebuie să fie cam 21-22 la sută concentraţie de oxigen în saloane. Orice creştere cu 3-4 la sută va duce la creşterea riscului de incendiu", a explicat Radu Ţincu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel