Incendiu la un centru de vaccinare anti-Covid din Dolj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Incendiu la un centru de vaccinare anti-Covid din Dolj / Foto: Facebook ISU Dolj
Incendiu la un centru de vaccinare anti-Covid din Dolj / Foto: Facebook ISU Dolj
Un incendiu a izbucnit la un centru de vaccinare din Dolj.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Căminul Cultural din comuna Călărași, județul Dolj, unde era amenajat un centru de vaccinare împotriva COVID-19, scrie Realitatea.net. Incendiul a izbucnit la acoperișul clădirii. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar dozele de vaccin au fost scoase la timp din centru.

”Garda de Intervenție Bechet intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiul izbucnit la acoperișul Căminului Cultural din comuna Călărași. Se acționează cu următoarele forțe: 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță tip B2 de la G.I. Pompieri Bechet, iar în sprijin au fost alocate o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Secția de Pompieri Segarcea, 1 autospecială de lucru cu apă și spumă de la Detașamentul 2 Pompieri Craiova și o autospecială de lucru la înălțime de la Detașamentul 1 Pompieri Craiova. Coordonarea intervenției se asigură de către grupa operativă din cadrul ISU DJ. Se acționează în continuare pt limitarea și lichidarea incendiului, nu sunt victime până în prezent, iar din spațiul unde funcționa centrul de vaccinare au fost evacuate dozele de vaccin.”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă.

Incendiu la Petromidia, în Năvodari

Un incendiu a avut loc astăzi, 2 iulie 2021, la Petromidia, în Năvodari. Sunt șase victime, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica. Cinci persoane au ajuns cu arsuri la spital, iar un bărbat de 32 de ani a fost găsit mort.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului”, informează reprezentanții companiei Petromidia, potrivit unui mesaj primit la redacție.

Persoanele din apropierea incidentului au primit avertizare de tip RO-ALERT în legătură cu pericolul de noxe. Cei care se află pe o rază de 1000 metri în jurul rafinăriei au fost rugați să părăsească zona, iar localnicii au fost îndemnați să închidă ferestrele. „Situația nu este de natură să afecteze circuitul turistic sau viața turiștilor”, a transmis prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel