Incendiu într-un club de noapte din Istanbul. UPDATE: Cel puțin 29 de persoane au murit - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X APA News Agency
Captură de ecran / Foto: Video X APA News Agency
A avut loc un incendiu într-un club de noapte din Istanbul.

UPDATE: Incendiul a izbucnit la ora 12:47 (09:47 GMT) în cartierul Gayrettepe din Istanbul, informează biroul primarului Ekrem Imamogul. 

Autoritățile din Turcia au anunțat că zeci de rezidenți care locuiau deasupra clubului au fost evacuați și că au întrerupt curentul, apa și gazul în zonă.

Primarul Imamogul, reales în alegerile de duminică, a declarat reporterilor în fața clădirii că nu a existat nicio cerere de renovare sau de construcție, adăugând că orice lucrare nu ar fi fost vizibilă de la nivelul străzii.

Pe site-ul clubului Masquerade era anunțat că acesta va fi închis între 10 martie și 10 aprilie ”din pricina renovării pentru un nou design”, conform Reuters.

UPDATE: Bilanțul deceselor a crescut la cel puțin 29 de persoane. În timp ce pompierii stingeau incendiul, paramedicii urcau victimele în ambulanțe.

Clubul Masquerade era închis pentru renovare timp de o lună.

În cadrul anchetei au fost reținute 6 persoane, informează biroul guvernatorului orașului. Anterior, ministrul turc al Justiției anunțase că 5 persoane au fost reținute.

Conform Reuters, unele imagini arătau un fum alb și negru care ieșea de la subsol și flăcările care se ridicau până la etajul trei al clădirii. Coridoarele care duceau la intrarea în club erau complet carbonizate.

Clubul poate găzdui până la 4000 de persoane, conform site-ul clubului.

UPDATE: Cifra deceselor a fost actualizată, iar în acest moment sunt cel puțin 27 de persoane care au murit, informează biroul primarului, conform Reuters.

Pompierii și alte echipe de prim ajutor au înconjurat intrarea carbonizată a clubului, care ocupă două etaje sub o clădire rezidențială cu 16 etaje din cartierul Gayrettepe.

O altă persoană a fost grav rănită și se află în stare critică la un spital, a mai precizat sursa citată.

Trei procurori investighează incendiul și s-a dispus reținerea a cinci persoane, a declarat ministrul turc al Justiției, Yilmaz Tunc.

Știrea inițială: Cincisprezece persoane au murit și alte opt au fost rănite într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din centrul Istanbulului în timpul unor lucrări de reparații în timpul zilei, a anunțat primarul orașului, Ekrem Imamogul, conform Reuters.

Imamogul a informat că șapte dintre cele opt persoane rănite se află în stare critică, menționând că incendiul a fost stins și că răniții sunt tratați în spitale din apropiere.

A fost demarată o anchetă privind incendiul, a declarat biroul primarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel