INCENDIU GERMANIA. MAE, ultimele informații despre români
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
MAE a transmis noi informații despre românii din Germania care se aflau în imobilul care a ars. În imobilul incendiat locuiau 45 de oameni, dintre care 33 de români, toți muncitori în construcții. 

Angajatorul românilor i-a cazat pe aceștia în alte locuri. 

În ultimele informații transmise de MAE, sunt precizate următoarele: 

”Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazați 10 dintre cetăţenii români, rezidenţi ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenţă consulară.

În urma discuţiilor, a rezultat faptul că aceştia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcților, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal. Cetăţenii români nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarând că nu au probleme cu documentele de identitate sau călătorie. Consulul le-a preluat datele de identitate și coordonatele de contact.

Referitor la ceilalți membri ai grupului de locatari, precizăm că aceştia au fost cazați în diverse alte spații locative dintr-un oraș situat în vecinătate, aflându-se în siguranţă.

Reprezentantul oficiului consular le-a oferit acestora coordonatele de contact ale Consulatului General al României la Bonn, pentru a putea solicita asistență consulară în caz de nevoie.”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel