Incendiu cămin de bătrâni. Pompier: Bătrânii imobilizați strigau disperați
Ionel Negrescu, unul dintre primii pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului de la căminul pentru bătrâni, a povestit că atunci când a intrat în clădire a trăit "un sentiment foarte trist" văzând bătrânii care strigau disperaţi că vedeau flăcări la geam şi fumul foarte dens, fiind imobilizaţi şi neputând să se evacueze.
"Un sentiment aşa de mare nu am simţit niciodată. Să vezi când acei bătrâni îţi cer ajutorul şi tu, practic, tu trebuie să evacuezi unul câte unul. Nici nu puteam mai mulţi în acelaşi timp din cauza accesului pe scări, foarte îngust. (...) Strigau disperaţi că vedeau flăcări la geam şi fumul foarte dens şi te uitai practic că erau imobilizaţi şi nu puteau să se evacueze. Am trăit un sentiment foarte trist", a spus plutonierul major Ionel Negrescu, şef gardă intervenţie, Detaşamentul Pompieri Vitan
El a povestit şi ce a văzut când a intrat prima dată în căminul pentru bătrâni şi cum a stabilit modalitatea de evacuare a bătrânilor.
"Am pătruns în interior, era foarte mult fum. Am intrat într-un salon, am văzut acei bătrâni care se uitat la noi. Practic erau imobilizaţi la pat şi nu puteau să se autoevacueze. Atunci am identificat toate persoanele ca să le spun tuturor celor care vin să ne ajute unde sunt, în stânga şi în dreapta. Am ales să le evacuez pe cele care erau în încăperile inundate cu fum. (...) Mi-am dat seama că eram foarte puţini şi nu puteam să facem faţă să evacuăm un număr mare în acelaşi timp şi din cauză ce eram puţini la locul intervenţiei, până să ne vină celelalte forţe şi aveam o cale de evacuare foarte îngustă. Chiar dacă erau încă 15-20 de colegi tot trebuiau să aştepte să coborâm acei bătrâni", a precizat Ionel Negrescu.
Pompierul a arătat că atunci când a ajuns, pentru unul dintre bătrâni nu se mai putea face nimic aşa că a decis mai întâi evacuarea celorlalte persoane.
[citeste si]
"La etajul unu erau majoritatea bătrânilor şi am mai găsit o persoană la etajul doi (...), dar era cuprinsă de flăcări. Mi-am dat seama că nu mai pot face nimic pentru acea persoană, ardea, era carbonizată, şi de aceea am închis uşa ca să nu se producă aerarea şi am decis să evacuăm cât mai repede celelalte persoane. (...) Persoanele le-am evacuat cu ajutorul plăpumilor, păturilor şi tot ce am avut la îndemână şi le mulţumesc celor trei, patru, cinci colegi de la poliţie care ne-au ajutat enorm de mult", a declarat Negrescu.
O persoană a murit şi alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu care izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un cămin de bătrâni din Capitală, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News