Încălzirea globală, un fenomen ÎNGRIJORĂTOR. Cel mai lung ghețar din Munții Ural s-a topit complet
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Savanții au descoperit că cel mai lung ghețar din Munții Ural s-a topit complet.

Angajații Centrului Științific pentru Studiul Arcticii și ai Universității de Stat din Moscova au finalizat o expediție către ghețarii din Munții Ural, transmite Interfax. Ce au descoperit  oamenii de știință este foarte îngrijorător. Potrivit lor, ca urmare a încălzirii globale, cel mai mare ghețar din regiune s-a topit în totalitate.

Raportul centrului științific spune că cercetarea a fost efectuată în perioada 19-28 august de-a lungul traseului ghețar IGAN - ghețar MGU - ghețar Markov. La mijlocul secolului al XX-lea, ghețarul MGU era al doilea ca mărime și cel mai lung din Ural. La momentul deschiderii sale în 1953, lungimea sa atingea 2,2 km.

"Când am fost ultima dată pe ghețar în 2010, mai era încă o cantitate mare de gheață. Fotografiile făcute de turiști în anii următori au arătat că doar o parte a ghețarului a fost topită. Totuși, în acest an am descoperit că ghețarul s-a topit complet ", a spus Mihail Ivanov, cercetător la Universitatea de Stat din Moscova..

Oamenii de știință vor transmite rezultatele cercetării Serviciului Mondial de Monitorizare a Ghețarilor și Departamentului pentru Reglementarea Resurselor Naturale. Amintim că meteorologul Gabriela Băncilă a tras un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice înregistrate în ultima perioadă, afirmând că topirea gheții din zona Arcticii va avea un impact catastrofal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel