Marţea neagră pe şoselele din ţară. Două accidente mortale în curbe periculoase
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Accident Iași, captură video
Accident Iași, captură video
Două accidente grave s-au petrecut astăzi pe raza judeţelor Iaşi şi Braşov.

Şapte oameni şi-au pierdut viaţa după ce un camion, o ambulanţă şi o autoutilitară s-au ciocnit violent în apropiere de Tg. Frumos. Tot într-o curbă periculoasă, au fost implicate într-un alt accident mortal, trei maşini, pe DN 73 Râșnov-Rucăr, în localitatea Bran, judeţul Braşov. Unul dintre șoferi a murit, iar traficul în zonă a fost blocat timp de mai multe ore.

Ziua a început tragic pentru familiile mai multor români care şi-au pierdut persoanele dragi în două accidente grave care s-au petrecut la scurt timp unul după altul, ambele în curbe deosebit de periculoase. La primele ore, un impact mortal a avut loc între un autocamion, o ambulanță care transporta o gravidă, și o autoutilitară. Şeful SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat la Digi24 că echipele ajunse la fața locului au declarat decesul a șapte persoane. "Șapte persoane - șoferul autoturismului și șase ocupanți ai autoutilitarei - au încetat din viață. Șoferul ambulanței și asistenta au suferit leziuni, iar o femeie însărcinată care se afla în ambulanță a scăpat cu bine și a fost preluată de familie", a precizat Diana Cimpoeșu. Potrivit informaţiilor oficiale, șoferul camionului ar fi pierdut controlul volanului într-o curbă. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de la Pompieri și SMURD. ”La locul intervenției au fost alocate un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor de la Tg. Frumos, un echipaj de Terapie Intensivă, un echipaj de autospecială pentru transport personal şi victime multiple și un echipaj de prim ajutor de la Iași, dar și două ambulanțe SAJ Iași", au declarat reprezentanții ISU Iași.

La scurt timp după impactul nimicitor din apropiere de Tg. Frumos, un alt accident violent s-a petrecut tot într-o curbă, pe DN 73 Râșnov-Rucăr, în localitatea Bran, jud. Braşov. Au fost implicate trei mașini, iar unul dintre șoferi a murit. Traficul în zonă a fost blocat vreme de câteva ore. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în accident au fost implicate un TIR, o autoutilitară în care se afla un recipient de o tonă încărcat cu combustibil, și un autoturism. Scurgeri din recipient au ajuns şi pe carosabil.

IPJ Brașov a anunţat oficial că unul dintre cei trei șoferi implicați în accident a murit. O a doua victimă a primit îngrijiri medicale la fața locului. Polițiștii au făcut cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel