Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi. Te scapă de toate relele
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 25 mai 2023, 09:47
WhatsApp
Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi. Te scapă de toate relele / Foto: Pixabay
Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi. Te scapă de toate relele / Foto: Pixabay
Astăzi, de Înălțarea Domnului, citește această rugăciune, te va scăpa de toate relele.

Înălţarea Domnului este sărbătorită în acest an pe 25 mai, fiind ziua în care creştinii se salută unul pe celălalt cu "Hristos s-a înălţat!" şi "Adevărat S-a înălţat!". Tot astăzi,  la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, se înroșesc ouă, se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paște, scrie Realitatea.net. Dacă vrei să fii apărat de toate relele, citește această rugăciune de Înălțarea Domnului.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi. Te scapă de toate relele

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-te din înălțimile cerești pentru mântuirea noastră și hrănindu-te cu bucurie duhovnicească în sfintele și prealuminoasele zile ale învierii Tale pământești, Te-ai înălțat cu slavă de la noi la ceruri și ai șezul la dreapta lui Dumnezeu și Tatălui! În această senină și atot luminoasă zi a Dumnezeieștii Tale înălțări la ceruri, pământul prăznuiește și saltă, cerul se bucură astăzi de înălțarea Ziditorului făpturii, oamenii savoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită și căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată și înălțată la ceruri.

Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte și tare în războaie? Acesta este cu adevărat împăratul Slavei? Învrednicește-ne și pe noi, neputiincioșii, care gândim încă la cele pământești și savasim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoșătoarea Ta înălțare la cer, grijile cele trupești și cele lumești să le lepădam și împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer, și cu toată inima și cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălașul nostru, iar aici pe pământ suntem numai străini și călători, plecați din casă Părintească în țară îndepărtată a păcatului.

Pentru această te rugăm cu osârdie, Doamne, că, prin preaslăvită înălțarea Ta, să însuflețești conștiința noastră, să ne scoți din robia acestui trup și a acestei lumi păcătoase și să ne învredniceșți să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământești; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci ție, Domnului și Dumnezeului nostru, să-ti slujim și să lucrăm, până când, dezlegându-ne de legăturile trupului și trecând vămile văzduhului, să dobândim cereștile tale locașuri, unde stand de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii și îngerii și cu toți Sfinții, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început și cu Preasfântul și Bunul și de Viață Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?