În Ungaria, Huawei a lansat prima rețea industrială 5G
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
ungaria a lansat prima retea industriala 5g in ungaria
ungaria a lansat prima retea industriala 5g in ungaria
Huawei a lansat prima rețea industrială 5G din Ungaria. Producătorul anunță că procesele de producţie, depozitare şi transport vor deveni mai eficiente.

La baza din comuna Páty a Centrului de Aprovizionare Europeană Huawei Technologies a fost dată în funcţiune prima reţea industrială privată 5G din Ungaria, care funcţionează într-un mediu de producţie real destinat facilitării proceselor de producţie şi de logistică ale companiei. Sistemul a fost prezentat de Colin Cai, directorul general al Huawei Technologies Hungary şi de secretarul de stat adjunct responsabil pentru digitalizare al Ministerului Inovării şi Tehnologiei (ITM) din Ungaria.

Secretarul de stat adjunct Károly Balázs Solymár a declarat că guvernul urmăreşte cu mare interes evoluţia soluţiilor bazate pe tehnologia 5G. El a adăugat că lansarea de azi reprezintă o piatră de hotar în utilizarea tehnologiei 5G în Ungaria, unde dezvoltarea bazată pe transmisia de date pe bandă largă serveşte obiective industriale şi logistice.

A subliniat că guvernul s-a angajat pentru a obţine realizarea unei părţi importante a dezvoltărilor 5G din Europa pe teritoriul Ungariei, de aceea a înfiinţat Centrul de Dezvoltare Digitală în cadrul Universităţii “Széchenyi István” din Győr şi colaborează în regim de parteneriat cu mai multe universităţi, pentru a asigura resurse corespunzătoare necesare acestor dezvoltări.

Transmisie rapidă și eficientă a datelor

Viitorul se poate realiza doar printr-o transmisie a datelor rapidă şi eficientă, prin utilizarea tehnologiilor digitale, în consecinţă guvernul este partener al tuturor marilor companii inovative care aduc în Ungaria dezvoltări şi investiţii – a precizat Károly Balázs Solymár. El a adăugat că IMM-urile sunt de asemenea sprijinite în vederea implementării cât mai grabnice a tehnologiei 5G.

Potrivit Colin Cai, directorul general al Huawei Technologies Hungary, compania joacă un rol de pionierat la nivel mondial, pentru ca următoarea generaţie a tehnologiei de reţea mobilă să se răspândească cât mai rapid şi pentru ca utilizatorii finali şi actorii din lumea afacerilor să poată beneficia deopotrivă de avantajele acestei tehnologii. El şi-a exprimat bucuria pentru faptul că sistemul ultramodern a fost creat cu utilizarea instrumentelor Huawei, pentru care multe elemente au fost fabricate tocmai în Ungaria, în uzina de la Páty.

Potrivit comunicatului Huawei Technologies Hungary, procesele de producţie, depozitare şi transport vor deveni mai eficiente, mai sigure şi mai rentabile datorită soluţiei care se va realiza în uzina de la Páty în mai multe etape şi care va sprijini aplicaţiile platformei tehnologice naţionale IPAR 4.0. În locaţia de la Páty funcţionează deja stivuitoare automate conectate la sistemul logistic pe bază de 5G, acestea execută operaţii de depozitare fără intervenţie umană. În viitorul apropiat, sistemul va fi completat cu numeroase soluţii tehnologice noi.

Centrul din Ungaria, al doilea din lume ca mărime

Centrul de Aprovizionare Europeană Huawei, al doilea ca mărime dintre obiectivele de acest gen ale companiei din toată lumea, a fost inaugurat în 2009, el asigură din Ungaria aprovizionarea a peste 50 de ţări cu produsele firmei. În anul 2019, cifra de afaceri a Huawei Technologies Hungary a fost de 77 miliarde de forinţi (214,48 milioane de euro).

Huawei a deschis în octombrie 2020 un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Budapesta, care se concentrează pe domeniile inteligenţei artificiale, prelucrării imaginii, serviciului streaming, precum şi cel al sistemelor de distribuţie de dimensiuni extrem de mari, informează Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel