În timp ce românii taie concediile de maternitate, spaniolii reduc cheltuielile prin schimbul componenței gumei de mestecat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
guma de mestecat
guma de mestecat

În timp ce românii taie din concediul de maternitate, spaniolii încearcă să taie din costurile curățării de pe străzi a gumelor de mestecat, prin schimbarea componenței acestora, scrie Guardian.co.uk.

Guvernul spaniol va adopta o decizie prin care guma de mestecat va deveni mai puţin lipicioasă. În urma unei şedinţe de guvern, miniştrii au decis că proprietăţile gumei de mestecat dăunează grav bugetelor consiliilor locale, care se chinuiesc să cureţe străzile şi trotuarele din oraşe. Acetatul de vinil este un ester al acidului acetic folosit pentru a produce, printre altele, lipici, mase plastice, vopsele, lacuri, cosmetice şi cerneluri. Soluţia, susţine guvernul spaniol, este introducerea unui poliacetat de vinil ca bază pentru producerea gumei care se va mesteca de acum în Spania. „Se prinde mai puţin, ceea ce face şi curăţarea mai uşoară”, a declarat ministrul Sănătăţii. Primăria din Barcelona estimează că, în fiecare zi, curăţă 1.800 de bucăţele de gumă de pe străzile sale, la un cost de peste 100.000 de euro pe an. Autorităţile din acest oraş au introdus amenzi de până la 450 de euro pentru cei care aruncă guma pe jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel