În Rusia s-a lansat scenariul „ruperii” Ucrainei de Polonia prin bombardamente masive în vest, dar și la granița cu R. Moldova
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: Voanews.com
Sursă foto: Voanews.com
Federația Rusă a pierdut inițiativa în războiul neprovocat generat de ruși în Ucraina prin invadarea la scară largă a fostei republici sovietice pe 24 februarie 2022. Astfel, Moscova caută modalități de a prelua din nou controlul asupra așa-zisei operațiuni militare speciale.

În ultimele două săptămâni, ca urmare a contraofensivei forțelor armate de apărare ale Ucrainei, trupele ruse au fost nevoite să se retragă masiv mai ales din nord-estul țării, din regiunea Harkov, arată DefenseRomania.

Forțele de ocupație ruse se confruntă cu o presiune mare și în sudul Ucrainei, în Herson, unde se desfășoară concomitent o acțiune ofensivă ucraineană.

Problemele Moscovei sunt cu atât mai mari cu cât a pierdut puncte strategice în nordul Ucrainei, ceea ce face extrem de dificilă o operațiune logistică de transfer de tehnică și noi trupe. Totodată, și în sud, în Herson, ucrainenii au reușit să izoleze forțele ruse prin distrugerea principalelor căi de acces, în special poduri.

În contextul în care statutul juridic al acțiunii militare nu permite mobilizarea generală, Kremlinul are dificultăți și în a trimite noi trupe pe front, moralul forțelor ruse fiind scăzut.

Și, „geografic”, toate problemele rușilor pornesc din Polonia.

În Federație Rusă s-a cerut bombardarea infrastructurii din vestul Ucrainei de la granița cu Polonia și de la granița cu Republica Moldova pentru a „rupe” forțele armate ucrainene de tehnică militară modernă NATO

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA ȘI VEZI CUM „PLĂNUIESC” RUȘII SĂ „RUPĂ” UCRAINA DE POLONIA PENTRU A NU MAI AJUNGE TEHNICĂ MODERNĂ NATO CĂTRE ARMATA UCRAINEANĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel