În Ponta nu am încredere. În Băsescu am, spune Cristoiu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut, la Realitatea TV,  o analiză a declarațiilor premierului Victor Ponta și ale președintelui Traian Băsescu referitoare la situația din Ucraina. Spre deosebire de şeful Guvernului, atrage atenţia jurnalistul, care rezumă criza de la graniţă la sintagma "situaţia s-a înrăutăţit", Traian Băsescu a arătat, în repetate rânduri, că este un om care are "constiinţa responsabilităţii".

"Pe vremea lui Ceauşescu, eu, cetăţean simplu, aveam un sentiment că ăia din fruntea ţării ştiu ei ce ştiu. (...) În legătură cu Ponta, e pentru prima dată când n-am încredere. În Traian Băsescu am. Băsescu are foarte multe slăbiciuni, dar e matur", a spus Ion Cristoiu, la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere".

Despre diferența dintre  Victor Ponta şi Traian Băsescu, Ion Cristoiu  a declarat: "Despre Traian Băsescu poţi spune şi haiduc, să nu spunem 'bandit', dar am sentimentul că e un om care are conştiinţa responsabilităţii, mai ales în politică externă, ce spune, ce face... Acolo nu merg declaraţii. Ponta nu are acest sentiment. Nu l-a întrebat nimeni: 'Povestiţi, în 3 minute, analiza dvs. pe Ucraina.' Ştiu pe de rost intervenţiile lui Ponta pe Ucraina. În afară de afirmaţia 'acolo e rău', n-am înţeles o expertiză. Când spun 'vreau să convoc CSAT, ca România să ia măsuri', se cer două lucruri pentru ăla care cere: el să aibă o expertiză diferită de a preşedintelui şi să aibă un set de propuneri care trebuiau spuse până acum la televizor. Ponta are două sintagme. Ultima este aceasta: 'Situaţia s-a înrăutăţit'. Ca să poţi să iei măsuri în România, trebuie să ai expertiza: ce e acolo. În funcţie de răspuns, iei măsuri."

Citește și: Cristoiu: Ponta este epuizat. E subiectul nr. 1 foarte primejdios al României

În schimb, continuă jurnalistul, la Traian Băsescu "se vede că ştie şi că ascultă, că a citit şi ştie despre ce vorbeşte".

"Şi Geoană ştie, şi Năstase ştia, Iliescu ar fi ştiut. Asta e prima caracteristică a tuturor preşedinţilor, inclusiv a lui Băsescu, şi a altor premieri. A doua este conştiinţa responsabilităţii că ceea ce faci tu duce ţara asta de râpă... Şi noi ce facem? O să ne trezim într-o nebunie: 'Păi a fost Victor Ponta...' 'Şi unde e?' 'Păi a plecat cu o maşinuţă...' El nu are conştiinţa faptului că e... El e la volanul unei maşini, merge cu 200/h şi fluieră, cântă...", continuă jurnalistul.

Citește și: Ioan Mircea Pașcu lămurește războiul Ponta-Băsescu pe convocarea CSAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel