În dosarul Rompetrol, procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dinu-patriciu
dinu-patriciu

Dosarul în care   Dinu Patriciu este judecat în afacerea  Rompetrol a ajuns la final. Magistrații Tribunalului București urmează să se pronunțe în următoarele zile în acest caz,  procurorii cerând  o pedeapsă de 20 de ani de închisoare cu executare pentru Dinu Patriciu.

[caption id="attachment_208343" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

Dinu Patriciu este acuzat în şapte infracţiuni economice, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital. Pentru aceste infracţiuni, legea prevede o pedeapsă între 10 şi 20 de ani.

 Procurorii mai cer şi sechestru pe 9 milioane de euro din averea lui Dinu Patricu şi a altui inculpat din dosarul Rompetrol pentru recuperarea unui prejudiciu cauzat de spălare de bani. De altfel, cuantumul total al prejudiciului din dosar este estimat de către procurori la 85 milioane  de dolari

Principalul acuzat din dosar, Dinu Patriciu, este judecat pentru iniţierea unui grup de crimă organizată, spălare de bani, delapidare, divulgare de informaţii cu caracter privilegiat şi manipularea pieţei de capital, în urma anchetei încehiate de procurorii anticuoupţie în septembrie 2006.

Avocatul lui Patriciu, Gheorghe Dragomir, susţine că procurorii nu au reuşit să aducă probe convingătoare în sprijinul acuzaţiilor aduse. "Nu au adus niciun fel de argumente pentru susţinerea acuzaţiilor. De exemplu, este acuzat de constituirea unui grup organizat. Pentru această infracţiune, legea prevede un anumit număr de persoane, însă în judecată a fost trimis doar Dan Costache Patriciu. Iată cum pică o acuzaţie. Şi celelalte infracţiuni vor fi greu de susţinut prin actele dosarului", a declarat Dragomir pentru România TV.

 Sorin Pantis, fost ministru PNL al comunicaţiilor, este un alt nume implicat în acest dosar.Totodată, şi Alexandru Bucşa, vicepreşedinte Rompeterol Group Olanda, este judecat pentru complictate la delapidare. Potrivit rechizitoriului procurorilor, acesta în calitate de administrator şi director economic la SC Rompetrol SA l-ar fi ajutat pe Dinu Patricu să îşi însuşească în anul 2001, 85 de milione de dolari rezultată din acordul EPSA şi cuvenită bugetului de stat. Sumă pe care a traficat-o în interesul Rompetrol International Ltd şi THe Rompetrol Group OMV Olanda. De asemenea acesta împreună cu Dinu Patriciu au transferat în mod succesiv, fondurile Rompetrol SA în suma de 15 milioane de dolari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel