În ciuda legii, Igor Dodon a defilat cu panglica Sf. Gheorghe în piept prin Chișinău. Peste 40 de contravenții / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Igor Dodon a sfidat legea și a defilat prin centrul Chișinăului cu panglica Sfântului Gheorghe în piept.

În cadrul marșurilor desfășurate astăzi în mai multe localități din Republica Moldova, polițiștii au înregistrat până la această oră 42 de contravenții în care sunt vizate 90 de persoane. Anunțul a fost făcut de către șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit lui, din numărul total de încălcări, 38 se referă la purtarea și utilizarea simbolurilor invaziei ruse în Ucraina, interzise în Republica Moldova. Mai exact, este vorba de panglica Sfântului Gheorghe.

Din numărul total de persoane documentate, 24 au fost deja identificate. Mai mult, până la această oră au fost întocmite 12 procese-verbale pentru „răspândirea atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni”.

De menționat că printre cei care au purtat astăzi panglica Sf.Gheorghe se numără Igor Dodon, Vladimir Voronin, Episcopul Marchel, mai mulți deputați socialiști din Parlamentul Republicii Moldova, dar și mai mulți deputați din cadrul Adunării Populare din Găgăuzia.

Amintim că legislația prevede amenzi de la 90 la 180 de unități convenționale (4500 – 9000 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicată persoanelor fizice care confecționează, vând, răspândesc, dețin și utilizează public atributele și simbolurile general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni, scrie Deschide.md.

Maia Sandu este bolnavă. Președintele RM a anulat întâlnirea cu secretarul general al ONU

Maia Sandu s-a îmbolnăvit. Președintele Republicii Moldova nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Totodată, a fost anulată și întrevederea și conferința de presă comună cu domnul António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, aflat la Chișinău.

Conferința se va ține la Guvern, împreună cu doamna prim-ministru Natalia Gavrilița, scrie Jurnal.md. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Președinției. Deocamdată nu au fost oferite alte detalii despre starea de sănătate a Maiei Sandu.

Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuţi în război, vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace, a declarat duminică preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj transmis în ajunul zilei de 9 mai, când în Republica Moldova sunt sărbătorite "Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei" şi "Ziua Europei", potrivit Agerpres.

Sursa citată menţionează că lidera de la Chişinău a publicat şi un video despre vizite la doi veterani de război, Ioil Lupaşco din satul Slobozia-Duşca (raionul Criuleni) şi Evghenia Pancişchina din Chişinău (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel