Data actualizării:
Data publicării:

'În cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război', insistă Şeful de stat major al armatei germane

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Şeful de stat major al armatei germane, Carsten Breuer, consideră că este necesar ca Bundeswehr-ul (armata), în curs de modernizare de la lansarea războiului rus în Ucraina, să fie 'aptă de război' în cinci ani, potrivit unui interviu publicat în ediţia de în ediţia de duminică a ziarului conservator Die Welt, relatează AFP.

'Pe baza diferitelor analize şi când văd ameninţarea potenţială pe care o reprezintă Rusia, pentru noi înseamnă cinci până la opt ani de pregătire', a declarat generalul Carsten Breuer.

'Aceasta nu înseamnă că va fi un război atunci. Dar este posibil. Pentru că sunt militar, spun: în cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război', a insistat el. Pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, 'ne confruntăm cu posibilitatea unui război impus din exterior', a avertizat responsabilul militar german. Aptitudinea pentru război înseamnă 'mult mai mult' decât capacitatea de apărare, a continuat ofiţerul superior.

'Pe lângă disponibilitatea personală şi materială, este vorba şi de schimbarea necesară de mentalitate la care trebuie să ne supunem', a explicat el. Trebuie să existe o 'schimbare de mentalitate, atât în societate, cât şi, mai ales, în Bundeswehr', a apreciat generalul german.

În ceea ce priveşte Alianţa Atlantică, Carsten Breuer a admis, de asemenea, că ţara sa va putea pune la dispoziţie anumite capabilităţi promise mai târziu decât era planificat, fără a preciza natura lor din motive de securitate.

În cadrul noii strategii de descurajare şi apărare a Alianţei Nord-Atlantice, Germania doreşte să menţină 35.000 de soldaţi în disponibilitate pe viitor. Aceasta include o divizie a armatei complet echipată şi pregătită să intervină din 2025 şi o alta din 2027.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel