”În 2024, ultima șansă”. Teodorovici explică scena cu Băsescu de la Cotroceni: Dacă simțea miros de sânge, te făcea praf
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Eugen Teodorovici explică un mecanism al sistemului printr-o paralelă cu fostul președinte Traian Băsescu. 

”Dacă simțea miros de sânge, te făcea praf” spune Eugen Teodorovici despre fostul președinte Traian Băsescu, la Realitatea Plus. Conform acestuia, Traian Băsescu îi taxa dur pe cei pe care-i simțea slabi și îi aprecia pe cei care-l înfruntau. 

Fostul ministru social-democrat de Finanțe explică astfel o scenă cu Traian Băsescu: ”Când am fost la Cotroceni, cu Victor Ponta, când am ieșit de acolo, a început să râdă și m-a bătut pe umăr, ca semn de apreciere. Nu știau nici PD-ul, nici PSD-ul ce o fi cu Teodorovici acolo de-l bate pe umăr Băsescu”. 

Astăzi, conform fostului de ministru de Finanțe, ”omul din vârf este slab”, iar sistemul este mai puternic. Totuși, el spune că mai sunt șanse, iar una dintre ele este votul. ”Din păcate, sistemul există, astăzi s-a ”cizelat”, pentru că omul din vârf este mai slab, mai neștiutor, iar sistemul a devenit mult mai puternic și mai greu de învins” consideră Eugen Teodorovici. 

”Sistemul își dorește ca lumea să nu meargă la vot”

Fostul ministru afirmă că ”există o șansă”, în ciuda afirmațiilor anterioare. El întărește: ”Șansă care, din punctul meu de vedere, este ultima în 2024”. Eugen Teodorovici susține că este falsă afirmația celor care spun ”nu mai votați, că nu se mai poate schimba nimic în România”: ”Este fals, sistemul își dorește ca lumea să nu meargă la vot, să fie participare mică, să intre și alții în Parlament, să facă jocurile, să șantajeze politicienii români. Oamenii trebuie să meargă la vot și să creadă din două motive: unul din respect pentru cei dinaintea noastră, al doilea din responsabilitate pentru copiii noștri. Dacă vii la vot, nu faci politică, înseamnă să te implici”. 

Teodorovici: Băsescu îmi spunea Dandy și Casanova. I-am și mulțumit

Într-un interviu pentru DCNews, Eugen Teodorovici a vorbit despre poreclele pe care i le-a dat fostul președinte Traian Băsescu. 

Eugen Teodorovici a fost întrebat de unde provine porecla de la Traian Băsescu.

"E adevărat! Președintele Băsescu îmi spunea Dandy și Casanova. Am fost ministrul Fondurilor Europene până în 2013, când dânsul era la tribuna prezidențială. Vă dați seama cât de mult a însemnat pentru mine, că lumea nu mă știa foarte mult. I-am și spus la o emisiune TV, în pauză: Domnule președinte, vreau să vă mulțumesc, pentru că nu știu câți bani ar fi trebuit eu să bag într-o astfel de campanie de mediatizare. Mi-ați făcut un bine într-un fel", a spus Eugen Teodorovici,

Teodorovici face praf PSD-ul după modificările aduse de Câciu la Codul Fiscal

Eugen Teodorovici, fost ministru social-democrat de Finanțe, a afirmat, în ceea ce privește modificările aduse de actuala guvernare în Codul Fiscal, că ”nu înțeleg nici raționamentul economic, adică nu au niciun argument economic, și nici măcar politic. Nu-ți aduce niciun vot, nici Stângii, nici Dreptei. Dreapta se plânge că- vezi Doamne - Ministerul de Finanțe a venit cu un set de măsuri chiar mult mai dure decât cele care au ieșit într-un final, în Codul Fiscal, cei de la liberali se plâng că dl. Ciucă nu discută cu ei în partid și că vine de la coaliție cu ele gata impuse, ceea ce mi se pare foarte ciudat. Înțeleg că în toamnă - și, sper, în septembrie - să se scoată din Codul Fiscal, în Parlament, asta cu part-time-ul și poate și alte aberații de măsuri introduse, care nu fac decât să distrugă economia. Nu înțeleg de ce PSD-ul vine și modifică ceea ce a făcut el... adică... el, eu, Ponta, nu mai contează. De ce umblați pe dividende, în domeniul HoReCa? Aveți și alte zone de unde puteți aduce și voturi”. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel