Data publicării:

Imunitate scăzută. Supa de pui care face minuni

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

O supă de pui face minuni pentru o imunitate scăzută.

Supa de pui rămâne în atenția cercetătorilor deoarece are efecte pozitive asupra imunității. Favorizează hidratarea organismului și reduce senzația de usturime și tusea, datorită proprietăților antiinflamatorii.  

Iată ce ingrediente trebuie să folosești când faci supă de pui pentru beneficii uriașe:

Ghimbir

Este un condiment care luptă eficient împotriva microbilor și adaugă un gust deosebit. Pentru efecte maxime folosește ghimbir proaspăt. De asemenea, ghimbirul favorizează transpirația și reduce gravitatea simptomelor asociate cu răceala sau gripa. Gustul ușor picant va fi pe placul tuturor și te vei simți mai bine foarte repede.

Busuioc

Adaugă busuioc uscat la supa de pui, iar vaporii pe care îi inspiri în timp ce o savurezi vor neutraliza durerile de cap cauzate de gripă. De asemenea, busuiocul reduce crampele abdominale și previne diareea. Dacă tusea nu te lasă deloc să dormi, tot busuiocul te ajută. Frunzele adaugate la supă favorizează un somn liniștit și odihnitor, iar a doua zi vei avea din nou energie.

Usturoi

Este foarte util pentru prevenirea răcelilor, eliminarea tusei și neutralizarea paraziților. Efectul antibacterian al usturoiului se explică prin acțiunea componentei sale principale, alicina. În momentul în care usturoiul este mestecat sau strivit organismul preia alicina. Din acest motiv, nu este recomandat să gătești usturoiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel