Imunitate Nicolae Bănicioiu. Parlamentul, DECIZIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul României a luat o decizie privind ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu. 

Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară, după ce 202 deputați au votat „pentru”, iar 12 „împotrivă”. De la grupul parlamentar Pro Europa a votat doar Adrian Radu Pau.

Anterior, social-democrații și liberalii au anunțat că vor vota la vedere în favoarea cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare. Comisia Juridică a Camerei Deputaților a recomandat plenului ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta, acuzat de procurorii DNA de trafic de influență și luare de mită.

De ce s-a cerut ridicarea imunităţii

Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă.

Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel