Data actualizării:
Data publicării:

Atac armat într-o biserică catolică din Istanbul, în timpul slujbei. Un om a fost ucis. ”Atac deplorabil, căutăm vinovații”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
Au fost trase focuri de armă într-o biserică catolică din Istanbul. 

Un atac armat a avut loc duminică dimineață la Biserica Catolică Santa Maria din Istanbul, în timpul slujbei. Două persoane purtând măști au intrat în biserică în timpul slujbei și au deschis focul. „Atac deplorabil, căutăm vinovații”, a spus ministrul de interne turc.

Potrivit informațiilor agenției de presă DHA, o persoană a murit. În mod concret, două persoane care purtau măști au intrat în Biserica Catolică Santa Maria din cartierul Sarıyer din Istanbul și au deschis focul asupra oamenilor din interiorul sălii. O persoană a murit în timpul împușcăturii, arată GreekCityTimes. 

Ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, a subliniat că a fost declanșată o anchetă cu privire la incident, adăugând că „în timpul slujbei de la Biserica Santa Maria din districtul Sarıyer, un bărbat care participa la slujbă a fost atacat cu o armă de două persoane care purtau măști și, din păcate, și-a pierdut viața. A fost declanșată o anchetă de amploare în acest caz și se fac eforturi pentru arestarea făptuitorilor. Condamnăm ferm acest atac josnic”. 

Biserica este situată pe popularul bulevard Istiklal, o stradă comercială aglomerată din partea europeană a orașului. În 2022, șase persoane au fost ucise într-un bombardament pe bulevardul Istiklal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel