Data actualizării:
Data publicării:

Imperiul rusofililor se clatină. Al patrulea cel mai bogat om din Rusia ia distanță de războiul din Ucraina, dar îi e greu să priceapă de ce e sancționat

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Putin
Putin
Omul de afaceri miliardar rus Alexei Mordashov, președintele conglomeratului metalurgic și energetic Severstal, s-a distanțat de războiul din Ucraina și a respins sancțiunile care i-au fost impuse de Uniunea Europeană (UE).

Potrivit unui comunicat citat de cotidianul german Handelsblatt, Mordashov, care deține o treime din acțiunile celei mai mari agenții de turism din lume, TUI, a numit războiul din Ucraina o „tragedie pentru două națiuni surori”.

„Este groaznic că ucrainenii și rușii mor, că oamenii suferă și că economia se scufundă”, a spus omul de afaceri, care și-a exprimat speranța că conflictul se va încheia rapid și „vărsarea de sânge” se va termina.

Miliardarul a adăugat că nu a avut niciodată legătură cu lumea politicii, fapt pentru care și-a exprimat neînțelegerea cu privire la sancțiunile care i-au fost impuse lui și altor persoane, printre care oameni de afaceri, oficiali de la Kremlin și ofițeri din Armată.

„Nu am absolut nimic de-a face cu apariția tensiunilor geopolitice actuale și nu înțeleg de ce m-a sancționat UE”, a spus Mordashov, adăugând că nu înțelege cum vor contribui aceste măsuri la soluționarea „teribilului conflict”.

Cine este Mordashov: Un om influent în economia rusă

Mordashov, care, potrivit revistei Forbes, a fost al patrulea cel mai bogat om din Rusia în 2021, are legături cu banca Rossiya, despre care UE spune că a beneficiat de pe urma anexării Crimeei de către Rusia, precum și cu un grup care controlează instituțiile media care răspândesc versiunea guvernului rus despre război, scrie 20min.es.

CEO-ul TUI, Fritz Joussen, a asigurat luni, într-o scrisoare către angajați, că sancțiunile împotriva lui Mordashov, membru al consiliului de administrație, nu vor afecta compania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel