Împachetări cu varză: un miracol împotriva durerilor articulare și musculare
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la CARLOSCRUZ ARTEGRAFIA: Pexels
Fotografie de la CARLOSCRUZ ARTEGRAFIA: Pexels
Frunzele de varză înfășurate în jurul articulațiilor dureroase pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare. Să vedem cum se face compresa.

Știați că frunza de varză are compuși antiinflamatori puternici care oferă un tratament remarcabil de eficient pentru ameliorarea umflăturilor, vânătăilor, inflamațiilor musculare și durerilor asociate cu entorsele și articulațiile dureroase? Să vedem mai jos toate detaliile.

Nu toate remediile casnice pentru durerile articulare funcționează; cu toate acestea, acest lucru nu împiedică persoanele cu artrită, gută și alte tipuri de dureri articulare să încerce lucruri noi. 

Varza a fost folosită ca remediu popular de sute de ani pentru a calma articulațiile dureroase. Este bogată în vitamine și fitonutrienți, precum și în antociani și glutamină, ambele având proprietăți antiinflamatorii. Antocianinele nu numai că dau culoarea verzei, dar antioxidanții sunt cunoscuți pentru a reduce durerile articulare și inflamația.

Funzele de varză înfășurate în jurul articulațiilor dureroase pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare. Dacă durerea persistă chiar și după compresă, consultați un profesionist din domeniul sănătății, scrie Salutecobio.

Cum se face o compresă cu varză pentru durerile articulare și musculare

Poți folosi orice tip de varză, precum varza savoia sau varza verde.

Se curăță frunzele exterioare ale varzei, se spală bine și se usucă cu hârtie de bucătărie. Folosiți un cuțit pentru a tăia tulpina tare, apoi puneți frunzele de varză pe suprafața de lucru din bucătărie.

Folosind un sucitor sau o sticlă de lapte/vin, bateți ușor frunzele pentru a elibera sucurile naturale și a le face suficient de moi pentru a le modela ușor pe corp.

Puneți frunzele de varză direct peste articulația sau zona afectată, acoperiți cu un bandaj, folie alimentară sau folie de aluminiu.

Păstrați compresa de varză pe zona afectată până la o oră. Puteți repeta acest proces de 2-3 ori pe zi. Puteți aplica în continuare frunzele la culcare și păstrați compresa peste noapte.

Atenţie!


Este rar să apară o alergie la varză, dar dacă aveți umflare sau mâncărime a pielii acolo unde este plasată cataplasma de varză, îndepărtați imediat frunzele. Solicitați asistență medicală dacă iritația continuă sau se agravează.

În timp ce aplicarea locală a verzei pentru a reduce inflamația poate fi eficientă, vă puteți vindeca și din interior adăugând mai multă varză în dieta dumneavoastră. 

Antocianinele și flavonoidele găsite în varză îi conferă capacitatea de a reduce inflamația, plus că pot provoca și un efect secundar nedorit, dar poate binevenit: pierderea în greutate.

Varza și beneficiile sale

Agent antioxidant

Varza acționează ca și un detoxifiant bun, ceea ce înseamnă că purifică sângele și elimină toxinele, în principal radicalii liberi și acidul uric.

Acestea două sunt principalele cauze ale reumatismului, gutei, artritei, calculii renale, bolilor de piele și eczemelor.

Acest efect detoxifiant al varzelor se datorează conținutului ridicat de vitamină C și sulfului din acesta.

Agent antiinflamator

Varza este cunoscută pentru o acumulare de complexe de legare a cadmiului în frunzele sale și una dintre principalele componente ale acesteia este glutamina.

Glutamina este un agent puternic antiinflamator, iar consumarea acesteia poate reduce efectele multor tipuri de inflamații, iritații, alergii, dureri articulare, febră și diverse tulburări ale pielii.

Sprijină tractul digestiv

Varza este foarte bogată în fibre și glucozinolat, care este principalul beneficiu al sănătății pentru hrănire.

Acest lucru ajută organismul să rețină apă și menține mărimea mâncării în timp ce se mișcă prin intestine. Astfel, este un remediu bun pentru constipație și alte probleme legate de digestie.

Deficiența de degradare poate fi cu adevărat fatală, dar este una care este frecvent trecută cu vederea în menținerea sănătății personale. Lipsa de hrănire adecvată poate duce la constipație, care este cauza principală a multor alte afecțiuni și pericole pentru sănătate.

Printre acestea se numără ulcerul gastric, durerile de cap, cancerele gastrointestinale, indigestia și pierderea apetitului ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel