Imediat poți să pregătești o salată grecească, după o rețetă rapidă și gustoasă pe care o vei adora
Imediat poți să pregătești o salată grecească, după o rețetă rapidă și gustoasă.
Vrei să o lași mai moale cu mâncărurile grele și să mănânci mâncăruri mai sănătoase? Imediat pregătești o salată grecească, după o rețeta super-rapidă și gustoasă, pe care o vei adoră!
Ingrediente
o salată verde
2 bucăți de ardei gras
1/2 ceapă roșie
150 g măsline negre
150 g roșii cherry
1/2 castravete
150 g brânză tip feta
Ingrediente pentru dressing
3 linguri ulei de măsline extravirgin
zeama și sucul unei lămâi
2 lingurițe pătrunjel tocat
1/2 linguriță oregano
sare
piper
Mod de preparare
Spală salata verde și rupe-o cu mâinile. Curăță ardeii și ceapa, apoi taie ceapa solzișori și combină cu restul de ingrediente feliate sau tăiate cubulețe.
Separat, combină uleiul de măsline extravirgin cu zeama și sucul unei lămâi, cu sare și piper după gust, apoi adaugă pătrunjelul și oregano, notează retetepractice.ro. Toarnă dressingul peste salata grecească exact înainte de servire, căci poate înmuia salata verde.
Când se mănâncă, de fapt, desertul. Greșeala majoră făcută de români
Care e cel mai bun moment pentru a mânca o prăjitură? Un răspuns vine de la medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât atunci când e mâncat pe burta goală”, precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic, adăugând ulterior:
„Când e vorba de făinoase și dulciuri nu doar numărul de calorii contează, ci și viteza cu care glucoza/ carbohidrații trec în sânge. Este așa numitul indice glicemic, care măsoară creșterea glicemiei în sânge după o masă cu glucide. Și cu cât creșterea este mai mare și mai bruscă, cu atât produsul respectiv îngrașă mai tare.
Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică. Nu este recomandat să consumăm dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare, tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă.”
„Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că după un dulce aveți poftă de ceva sărat? Zahărul se joacă cu glicemia noastră sus-jos ca dinții unui fierăstrău și în loc să ne sature, mai degrabă ne deschide apetitul”, a mai precizat, pe contul de Instagram, Mihaela Bilic.
„Zahărul cere alt zahăr și dulciurile mâncate pe burta goală chiar îngrașă mai tare!!”, a concluzionat medicul nutriționist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News