IMAGINI ȘOCANTE! Cum sunt omorâte vitele în Egipt și Turcia - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vacă
Vacă

Angajații abatoarelor din Egipt și Turcia recurg la practici absolut șocante când trebuie să sacrifice un animal al cărui carne trebuie să ajungă pe farfuriile turiștilor din aceste țări.

Vier Pfoten atrage atenția asupra metodelor de tortură aplicată animalelor și lipsa de igiena în producția de carne de vită din Egipt și Turcia, din cauza procedurilor arhaice folosite în abatoarele din aceste două țări. Dupa cum demonstreaza o înregistrare video vizionată de specialștii organizației, aceste practici nu numai ca sunt pline de cruzime aspra animalelor, însă consumul cărnii poate implica riscuri.

Inregistrarea video a fost trimisă inițial organizației Compassion in World Farming (CIWF), care a transmis-o mai departe către Vier Pfoten. Metodele aplicate animalelor, practicate la ordinea zilei în cele două țări, înfățișează scene oribile: vacile sunt bătute până mor sau sunt înțepate în gât în loc să li se taie beregata, astfel că dureaza minute bune până când animalele mor. În inregistrare, o vacă gestantă este tăiată pe viu pe burta pentru a i se scoate vitelul. Ulterior, vitelul este la rândul lui abatorizat.

“Aceste practici sunt o clară încălcare a standardelor pe care Organizația Internațională pentru Sănătatea Animalelor le-a impus pentru sacrificarea animalelor și la care Turcia și Egiptul au aderat oficial”, a declarat președintele și fondatorul Vier Pfoten, Helmut Dungler.

Imagini șocante: Un clip împotriva vânătorilor de foci șochează Canada – VIDEO

Fundația va susține inițiative CIWF de a trimite o scrisoare de informare agențiilor naționale de turism din Turcia și Egipt pentru a le cere să-și contacteze autoritățile cu privire la această problemă.

În 2009, Banca Mondială identificase și semnalase deja probleme grave de încălcare a normelor de bunăstare a animalelor și condițiile insalubre în care se realizează producția de carne de vită în Egipt și Turcia, într-un raport bazat pe inspecția mai multor abatoare. Raportul critică totodată inspecțiile inadecvate ale veterinarilor și lipsa de calificare a inspectorilor care verifică abatoarele. Potrivit Băncii Mondiale, aceste lucruri crează riscuri sanitare importante pentru consumatori. Din nefericire, BM nu a luat nicio masură concreta în acest sens.

“Respectarea normelor de bunăstare a animalelor implică și o igiena crescută a producției de carne. Acest subiect este de mare interes pentru toți turiștii care își petrec vacanțele în Egipt sau Turcia. Ei trebuie să știe că există un risc legat de consumul de carne de vită în aceste țări și că există o mare probabilitate ca aceasta să nu fie produsă la standardele occidentale”, a mai spus Helmut Dungler.

VEZI AICI IMAGINILE TERIFIANTE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel