Imagini șocante. Ce aruncă bucureștenii în canalizare. "Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie" - Galeria Foto
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vezi în articol ce aruncă bucureștenii în canalizare.

Imagini șocante de la stația de epurare de la Glina. Garda Națională de Mediu a publicat mai multe fotografii cu cele mai bizare lucruri pe care bucureșteni le aruncă la canalizare. Unii oameni inconștienți aruncă, potrivit GNM, "de la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale". 

Ce înseamnă asta? Poluare masivă. Tocmai din acest motiv, Aurelian Păduraru, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu a făcut un apel atât către cetățenii ce locuiesc în București , dar și către cei din zonele limitrofe capitalei.

Ce aruncă bucureștenii în canalizare


"Canalizarea n u e coșul de gunoi! Cu puţină vreme în urmă, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, dl. Aurelian Păduraru a făcut o vizită de lucru la staţia de epurare a apelor uzate Glina, un obiectiv extrem de important pentru protecţia mediului.

În cadrul acestei vizite Comisarul General a avut un schimb de impresii cu reprezentanţii societăţii Apa Nova, cea care administrează staţia de epurare. Din aceste discuţii a reieşit ca una dintre marile probleme cu care se confrunta staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii la arunca în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo. De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nici o problemă.

Ridică un capac de canalizare şi a a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversa de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiționat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal.

Apel către bucureșteni

Numai că acest ”totul” are un preţ şi încă unul foarte mare. Avarii, disconfort şi poluarea mediului. Tocmai din acest motiv, Aurelian Păduraru, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu a făcut un apel atât către cetățenii ce locuiesc în București, cât și către cei care trăiesc zonele limitrofe capitalei, să dea dovadă de responsabilitate atunci când folosesc canalizările şi să aibă un pic grijă de această staţie de epurare şi aşa subdimensionată.

Domnia sa a declarat: ”Atunci când deșeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări.Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi și nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel