Imagini rare cu zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Romsilva
Foto: Captură video Romsilva
Vezi în articol imaginile cu zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț.

Romsilva a publicat imagini cu cu zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț, surprinși în timp ce se hrănesc în liniște într-o pădure.

"Zimbri în libertate se hrănesc în liniște într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, filmarea frumoasă fiind realizată de către colegii noștri în timpul acțiunilor de monitorizare. Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

Când au fost reintroduși zimbrii în fauna României

Zimbrii au fost reintroduși în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Parcul se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Regia Natională a Padurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Într-o altă postare, Romsilva a prezentat imagini cu niște pui de zimbru.

"Vițeluș de zimbru, conectat 100% la mama lui și încă cu multă bucurie, după cum îi dansează codița, întrucât e ora mesei pentru ei", se arată în postarea Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel