Data publicării:

Imagini îngrozitoare din momentul în care un avion aterizează de urgență. O secțiune din aeronavă a căzut în aer - VIDEO

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X Insider Paper
Captură de ecran / Foto: Video X Insider Paper
Un avion de pasageri a pierdut o secțiune din fuzelaj în aer, fiind nevoit să aterizeze de urgență în statul american Oregon.

Avionul Boeing 737 Max 9 al companiei Alaska Airlines s-a întors la Portland după 35 de minute de zbor spre California, după ce o secțiune exterioară, inclusiv un geam, a căzut.

Agenția Federală a Aviației din SUA a declarat că avionul ”s-a întors în siguranță... după ce echipajul a raportat o problemă de presurizare”. Alaska Airlines a precizat că la bord se aflau 177 de pasageri și membri ai echipajului.

Boeing a declarat că este la curent cu incidentul și că ”lucrează pentru a aduna mai multe informații”. "O echipă tehnică Boeing este pregătită să sprijine ancheta", a spus compania.

Avion de tip Boeing 737 Max 9

Potrivit site-urilor de urmărire a zborurilor Flightaware și FlightRadar24, avionul era un Boeing 737 Max 9.

Alaska Airlines a precizat că incidentul a avut loc la scurt timp după plecare și că avionul a aterizat în siguranță înapoi în Portland. ”Deși acest tip de eveniment este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit și pregătit să gestioneze situația în siguranță”, a precizat compania aeriană. Avionul zbura la o înălțime de peste 4.876 m când a început coborârea de urgență, potrivit datelor de urmărire a zborului.

Imaginile trimise către agențiile de presă arată cerul vizibil printr-o deschizătură în fuzelajul aeronavei, fiind observate, de asemenea, materiale izolatoare și alte resturi. Alte imagini arată scaunul cel mai apropiat de secțiunea afectată, un scaun de la fereastră despre care pasagerii au spus că era neocupat, înclinat în față fără pernă.

Secțiunea de fuzelaj implicată pare a fi o zonă care poate fi folosită ca ușă suplimentară de ieșire de urgență de către unii operatori ai acestui tip de aeronavă, dar nu și de către Alaska.

”Cea mai analizată aeronavă de transport din istorie”

National Transportation Safety Board (NTSB) a scris pe X, fostul Twitter, că investighează incidentul.

Boeing 737 Max a fost descris ca fiind ”cea mai analizată aeronavă de transport din istorie”, după o serie de probleme de siguranță și investigații.

Acest tip de avion a fost oprit la sol în martie 2019 pentru un an și jumătate, după ce două avioane de acest tip s-au prăbușit în circumstanțe similare, ucigându-i pe cei aflați la bord.

Pentru a zbura din nou, fiecare avion Boeing 737 Max a suferit modificări semnificative, deși schimbările nu ar fi fost vizibile din exterior, iar pasagerii nu ar fi observat nicio diferență, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel