Imagini dramatice din cimitirul orașului Slobozia. Zeci de morți COVID. Groparii, depășiți de situație
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Groparii din Slobozia nu mai fac față numărului mare de morți COVID.

În cimitirul din Slobozia au fost săpate deja peste 20 de gropi în care vor fi înhumați cei care și-au pierdut viața din cauza COVID-19. Miercuri au avut loc opt înmormântări, iar astăzi alte șapte.

Groparii sunt depășiți de situație, iar din această cauză a fost adus în ajutor un mini excavator. De asemenea, groparii sunt ajutați și de angajați de la Administrația Drumurilor. Șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public, Valeriu Petre Roșca, a făcut un apel la oameni să se vaccineze, postând mai multe fotografii făcute în cimitirul Slobozia.

"Așa arată acum cimitirul din Slobozia - 8 înmormântări ieri, 7 astăzi și gropi care își așteaptă rândul să fie umplute.Colegii mei din DADP Slobozia dau o mână de ajutor groparilor care sunt depășiți și nu mai fac față valului prea mare de înhumări.Haideți să facem tot posibilul ca să rămânem sănătoși, iar asta înseamnă să ne vaccinăm. Nu mai ascultați sfaturile persoanelor neavizate care vă mint că vaccinul este experimental, ci mergeți să vă imunizați. Nu, nu imunizarea naturală e soluția.

Multe persoane care au avut SARS-CoV-2 au rămas cu sechele grave, cu plămânii afectați și în proporție de 60%!!!Vaccinați-vă ca să vă protejați familia, ca să vă acordați o șansă la viață, ca să nu vă rămână copiii singuri pe lume!Vaccinarea este singura soluție! Este momentul să fim cu toții responsabili, să evitam aglomerațiile şi să ne protejăm prin purtarea permanentă a măştii în spațiile publice. Dacă nu înțelegem nici în acest moment că fiecare dintre noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre, vom ajunge să ne plângem cu toții rudele şi prietenii.", a scris Valeriu Petre Roșca pe pagina sa de Facebook.

Coronavirus, bilanț 21 octombrie

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.519.532 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.597 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.288.761 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.110 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 228 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 43.487 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 20.10.2021 (10:00) – 21.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 448 de decese (215 bărbați și 233 femei). Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel