Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești pe teritoriul Ucrainei
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
Rapoartele și imaginile din satelit sugerează că Rusia adună trupe și echipamente în cel puțin trei locuri de la granița cu Ucraina: Regiunile Belgorod și Voronej, precum și în jurul orașului Matveev Kurgan din sud.


În interiorul Ucrainei, Rusia își consolidează operațiunile în jurul orașului Izyum și se pregătește să avanseze spre sud pentru a cuceri Slovyansk, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, relatează BBC.


De acolo, trupele ruse ar putea să avanseze spre est sau sud-est pentru a încercui un contingent de forțe terestre ucrainene.
În cazul în care Mariupol cade, forțele rusești ar putea începe să avanseze spre nord pentru a finaliza încercuirea unui grup mai mare de trupe ucrainene.


Unele dintre cele mai experimentate și mai bine echipate unități ucrainene se află în est. Acestea sunt puternic ancorate în poziții cheie, iar analiștii spun că trupele ruse ar putea avea dificultăți în a le angaja.

Casa Albă îndeamnă la prudență. Utilizarea armelor chimice in Ucraina este încă neconfirmată

Oficialii americani, vorbind sub condiția anonimatului, au declarat că au desfășurat exerciții de planificare a scenariilor privind posibila utilizare a armelor chimice, după ce a fost ridicată public alarma că președintele rus Vladimir Putin ar putea face un astfel de pas, potrivit Politico.

Cuvântul folosit de mai mulți oficiali americani care au fost implicați în planificarea unei operațiuni militare de urgență pentru un astfel de atac este „proporțional”, ceea ce ar înseamna că America și aliații săi ar răspunde într-un mod potrivit, pe măsură, unei potențiale crime de război.

Citește întreaga știre AICI.

Viktor Medvedciuk, politician pro-rus din Ucraina, capturat. Zelenski vrea să îl dea la schimb pentru prizonieri de război

Anunţul a fost făcut chiar de Volodimir Zelenski, pe pagina sa de Telegram.

"O operaţiune specială care a fost dusă la capăt graţie celor de la SBU. Foarte bine lucrat! Revenim cu detalii", a anunţat preşedintele ucrainean pe reţeaua de socializare. 

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că informațiile despre reținerea politicianului de opoziție Viktor Medvechuk de către serviciile speciale ucrainene trebuie verificate.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel