Data publicării:
Imagini din buncărul aeroportului Ben Gurion din timpul bombardamentelor (VIDEO EXCLUSIV)
În timpul bombardamentelor din Tel Aviv, Israel, personalul și călătorii aflați pe aeroportul Ben Gurion s-au adăpostit în buncărul aeroportului.
Hamas a lansat o primă rundă de rachete asupra Israelului în semn de solidaritate cu cei peste 700 de palestinieni răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheii din Ierusalimul de Est. Israelul este angajat pe două fronturi, intensificând raidurile aeriene împotriva militanţilor islamişti ai Hamas din Fâşia Gaza şi combătând revoltele din oraşele sale cu populaţie mixtă, iudeo-arabă, transmite joi Agerpres, citând AFP.
La scurt timp după miezul nopţii de miercuri spre joi, alarmele s-au activat în sudul ţării, la Tel Aviv însă, pentru prima oară de la escaladarea violenţelor luni, şi în nordul Israelului. Între timp, forţele aeriene israeliene au lovit poziţii ale Hamas din Fâşia Gaza vizând, printre altele, obiective care au legătură cu operaţiunile de contraspionaj ale Hamas, precum şi locuinţa unui comandat al mişcării, Iyad Tayeb.
În buncărul aeroportului
În cursul nopții trecute, 12-13 mai, călătorii de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv au fost adăpostiți în buncărul aeroportului, din cauza rafalelor de bombe ce cădeau în zonă. În tot acest timp, zborurile au fost anulate, sute de persoane rămânând blocate în aeroport.
În cursul dimineții de 13 mai, au fost reluate zborurile de la ora 7.
În imagini pot fi văzuți călătorii, dar și personalul aeroportului care așteaptă ca bombardamentele să se termine. Oamenii, deși se află într-o situație limită, se comportă normal, interacționează și urmează instrucțiunile primite.
Avertismentul MAE
MAE informează că a fost reevaluat și ridicat nivelul de alertă pentru Palestina și Statul Israel, pe fondul deteriorării situației de securitate din cele două state.
„În acest context, MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Fâșia Gaza, să evite total călătoriile în Ierusalim (Orașul Vechi și cartierele adiacente) și în regiunile de proximitate cu Fâșia Gaza”, transmite MAE.
Ministerul Afacerilor Externe, prin Task Force-ul dedicat monitorizării situației din zonă, menține evoluțiile din teren în atenția sa prioritară și este pregătit să acorde asistență consulară în caz de necesitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News