IMAGINI incredibile în pandemie de Paști, în noaptea de Înviere - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Imagini nemaivăzute vreodată! Sărbătoarea Învierii Domnului și-a schimbat fața în pandemie.

Biserica Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie Constanța a transmis, LIVE, pe Facebook, cum preoții împărțeau lumina de Înviere oamenilor pe care îi întâlneau pe stradă.

”Hristos a înviat! Împărțim lumina Sfântă adusă de la Ierusalim prin parohie”, a transmis Biserica Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie Constanța pe Facebook.

În filmarea LIVE de mai jos veți vedea că preoții au fost ”echipați” cu măști chirurgicale și mănuși. Ei au cântat ”Hristos a înviat!”

Iată imaginile:

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, pentru a 12-a oară consecutiv, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul. La Catedrala Patriarhală, Lumina Sfântă a fost dusă de delegaţia Patriarhiei Române, fiind primită de Patriarhul BOR, Daniel.

Potrivit acordului BOR - MAI, slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi a prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.

Sfânta Lumină a început să fie distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel