Imaginea zilei și povestea din spatele ei
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Imaginea devine cu atât mai puternică cu cât se află povestea din spatele ei. De cele mai multe ori, povestea este una tristă, iar cea de astăzi nu face excepție. 

[caption id="attachment_373904" align="aligncenter" width="640"] Foto: Facebook: O mamă, cinci copii și doi căței[/caption]

Imaginea a devenit virală pe Internet. Un copil al străzii se încălzește alături de prietenii lui, pe care îi are de doi ani. Copilul a înduioșat mulți oameni. El a primit haine și încălțări. Deși stă pe străzi și doarme într-o casă abandonată, copilul și familia lui nu s-au gândit niciodată să abandoneze cei doi căței.

Iată povestea lui:

"Acum ceva vreme a aparut si la stiri. Un copil care dormea pe strada incalzit de doi catei. A facut ceva valva pe moment, apoi a fost uitata. Acum o saptamana i-am intalnit noi. Cine suntem noi? Niste oameni obisnuiti. Ne-am oprit am vorbit cu copilul si am incercat sa le aflam povestea. Radu are 13 ani si doi prieteni cei mai buni: Lupu si Bobita. Ii are de 4 ani si sunt nedespartiti. Daca au mancare mananca, daca nu, nu. Si desi conditiile in care traiesc de doi ani incoace sunt teribile, niciunui membru al familiei nu i-a trecut prin cap sa abandoneze cateii. Cateii sunt si ei membri ai aceleiasi familii. Tatal lui Radu i-a abandonat insa pe toti in urma cu doi ani, cand mama sa era insarcinata cu cel mai mic dintre copii. Din cauza ca nu mai aveau unde sa stea si ce sa manance, copiii cei mari au fost trimisi la centre de plasament, iar mama lor a stat o vreme la un centru care sprijinea mamele cu copii mici. Acolo insa a putut sta doar o perioada limitata de timp. Cel mai mare dintre frati are 20 de ani si este intr-un centru pentru copii cu nevoi speciale. Sora lui Radu de 16 ani este la alt centru si merge la scoala. Radu a fugit de la centru din cauza batailor pe care le primea zilnic de la copiii mai mari. Au stat o vreme pe strada, fiind dati afara sistematic din fiecare locuinta pe care o gaseau deoarece nu reuseau sa plateasca chiria. Radu iesea sa faca rost de bani. Tot el a gasit o casa darapanata in care stau acum si si-a adus mama si pe cei doi frati mai mici. El este acum barbatul familiei. Sunt multi oameni care il cunosc si ii cumpara de mancare sau il mai ajuta cu bani si toti sunt impresionati nu numai de situatia lui, dar si de onestitatea si bunul sau simt iesit din comun."

Persoana care l-a găsit și ajutat, dar și persoanele din jurul copilului și al familiei nu dau informații despre locul unde se află. Ei nu mai cred în asociații, în centre de plasament, în Protecția Copilului sau în asociații pentru protecția animalelor. Le-au trăit pe toate. O mână de oameni încearcă să ajute familia copilului și pe cei doi căței prin intermediul paginii "O mamă, cinci copii și doi căței".

Sursă foto: Facebook: O mamă, cinci copii și doi căței

[caption id="attachment_373908" align="aligncenter" width="639"] Foto: Facebook: O mama, cinci copii și doi căței[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel