Imaginea zilei: Mustul de Jidvei în damigenele românilor
Jidvei contribuie de câțiva ani la producerea vinului de calitate în gospodăriile oamenilor care aleg să cumpere must din sortimentele de:
- Fetească Regală cu Muscat Ottonel, la prețul de 5,50 lei/kg
- Sauvignon Blanc, la prețul de 5,50 lei/kg,
- must Roze, la prețul de 6,00 lei/kg.
Astfel, cei care s-au înscris în perioada campaniei au primit mustul proaspăt obținut din strugurii atent culeși din podgoriile Jidvei în localități din județele: Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Gorj, Prahova (până la Câmpina), Neamț, Dâmbovița și București.
Mustul livrat populației este ravac deburbat, care nu conține depuneri grosiere și materii aflate în suspensie.
Deburbarea este procedeul de limpezire a mustului. Limpezirea (deburbarea) mustului se poate realiza fie gravitațional (metoda statică de limpezire), pe parcursul a 12-24 de ore la temperaturi de 5-7˚ Celsius, fie prin metode dinamice – centrifugare, flotație sau filtrare.
Mustul ravac este mustul care se scurge gravitaţional din presă sau prin presare de maxim 0,2 bar/atmosfere. Acest must de calitate superioară este înnobilat cu drojdii selecţionate pentru fiecare soi contribuind la realizarea unui vin de calitate.
Pentru a vă asigura de calitatea mustului de Jidvei, acesta este însoţit de declarația de conformitate, potrivit unui anunț al companiei Jidvei.
Vezi și: Festivalul de bun must şi pastramă după gust își deschide porțile joi, 5 octombrie, în Capitală
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News