Ilie Năstase o vrea pe Sorana Cîrstea la naţionala României: E în formă mare de tot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Sorana Cîrstea este cerută la echipa naţională, după parcursul senzaţional de la WTA Miami. 

"Este o victorie senzațională pentru tot tenisul românesc! Sorana ne-a făcut mândri și vreau să vorbesc cu ea și pentru echipa noastră națională. E nevoie de Sorana și la lot. Sunt sigur că și Horia a văzut acest meci, iar noi avem nevoie de Sorana să joace din nou pentru România. Să vedem cu cine joacă acum în semifinale, dar eu cred că Sorana e capabila să câștige acest turneu. E în formă mare de tot.

Nu e chiar atât de ușor să bați numărul 2 mondial, dar Sorana și-a surprins adversara printr-un joc consistent și nimeni nu îi poate lua din merite pentru această victorie fantastică”, a declarat Ilie Năstase, pentru ProSport.

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce a învins-o pe belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial, cu 6-4, 6-4. 

Sorana Cîrstea (32 ani, 74 WTA) a obţinut o victorie spectaculoasă, cea mai importantă a carierei, după o oră şi 25 de minute. Pentru româncă este a doua semifinală pe care o atinge la un turneu WTA 1.000, după ce în urmă cu zece ani (2013) ajungea în finala turneului de la Toronto.

La Miami Open, Cîrstea nu a pierdut niciun set până acum, eliminându-le pe rând pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, numărul patru mondial), Karolina Muchova (Cehia), Marketa Vondrousova (Cehia) şi Arina Sabalenka (Belarus, numărul doi mondial). Cîrstea şi-a asigurat un cec de 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe învingătoarea dintre cehoaica Petra Kvitova şi rusoaica Ekaterina Alexandrova.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel