Ilan Laufer, mesaj: Doresc să o felicit...
Ilan Laufer a transmis un mesaj pe Facebook, prin care o felicită pe Sofia Drăgilă "pentru tot ceea ce face pentru copiii cu tulburări de dezvoltare din România".
"Doresc să o felicit pe această cale pe doamna Sofia Drăgilă, pentru tot ceea ce face pentru copiii cu tulburări de dezvoltare din România și pentru curajul și inițiativa de care a dat dovadă", a scris Ilan Laufer pe Facebook.
"Brave Land"
"Brave Land este primul și singurul centru de stimulare timpurie și dezvoltare infantilă din România, care a prins viață prin intermediul programului Start-up Nation. Noi chiar luăm jocul în serios, iar învățatul devine astfel liber și interactiv! Centrul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 12 ani. Începând cu jocul, copiii atrag și dobândesc informații, făcând conexiuni între ceea ce au descoperit și mediul din jurul lor, dezvoltând astfel abilități, atitudini și valori. Jocul încurajează de asemenea spiritul de echipă și favorizează gândirea critică și creativitatea, pentru a permite copiilor să se folosească de ele în experiența lor la Brave Land.
Misiunea noastră este de a le oferi copiilor, cele mai bune experiențe de învățare interactivă, jocul fiind principalul instrument. Efectele pozitive ale stimulării timpurii în dezvoltarea infantilă sunt de necontestat. Un copil dezvoltat fizic, mental, social, emoțional, are mai multe oportunități decât un copil care nu a beneficiat de o stimulare. Numeroasele experiențe pozitive pe durata copilăriei au efecte favorabile, ajutând copiii să dezvolte un limbaj vast, să găsească rezolvări ale problemelor fără să intervină factori stresanți și să formeze legături și relații sănătoase cu adulții, frații sau colegii.
Stimularea copiilor se face pe toate ariile: cognitiv, motric, recunoaștere emoțională, exprimarea emoțiilor, gestionarea acestora, munca în echipă, atenția concentrată și distributivă, limbaj, creativitate, punere în situație, dezbatere etc.
De ce este importantă stimularea timpurie?
Stimularea timpurie favorizează dezvoltatea creierului și a inteligenței și începe din prima zi de viață, dar este necesar să o alimentăm prin stimuli în fiecare zi. Întreg procesul de stimulare pe care îl primesc micuții în primii ani de viață, le va servi ca bază pentru viitor.
Copilăria se consideră a fi momentul de dezvoltare cel mai semnificativ în formarea persoanelor, în ea fiind stabilite bazele fiziologice ale funcțiilor cerebrale ce determină capacitatea de învățare, acumulare și stocarea informațiilor. Creierul se triplează ca volum în primii ani de viață și în această perioadă atinge 80% din creierul unui adult. Sistemul nervos central al copilului care este imatur la naștere, ajunge aproape de maturitate între 5 și 7 ani. La 6 luni, posibilitățile de dezvoltare sunt nelimitate, la 18 luni sunt foarte mari, iar la 7 ani ele se normalizează. La 15 sau 20 de ani, copiii pot invăța lucruri noi, pot deprinde diferite abilități, însă le învață utilizând conexiuni ce deja au fost stabilite. De aceea stimularea timpurie este foarte importantă , dat fiind faptul că pentru cei care și-au format conexiuni neuronale în primii ani de viață, va fi mult mai ușor să gasească soluții, să socializeze și să să învețe, decât celorlalti, cărora le va fi mult mai greu sau în diverse situații, poate imposibil.
Dezvoltarea creierului este asociată cu dezvoltarea inteligenței, ceea ce se definește ca și capacitatea de a rezolva probleme. Asigurarea dezvoltării timpurii, susține copilul în a deveni mai inteligent, iar capacitatea lui de invățare și analiză va fi una net superioară. Tribul monștrilor simpatici de la Brave Land este format din: Motricilă, Brainy, Cuby Ruby, Mister A, Antenescu, Pipăilă, Whystein și Lider Fiecare membru are câte o super putere ce îl face unic!
Motricitate – Motricilă
În tărâmul lui Motricilă facem cunoștință cu mediul înconjurător și ne perfecționăm și maturizăm funcțiile motrice ale organismului. Împreună cu Motricilă desenăm, scriem și ne pregătim degetele pentru dezvoltarea dexterității. Ne mișcăm împreună și ne dezvoltăm sistemul osos într-o manieră adecvată și armonioasă.
Cognitivă – Brainy
Brainy ne poartă pe tărâmul cunoașterii, unde învățăm să ne folosim limbajul pentru a opera cu concepte și pentru a ne dezvolta capacitățile de gândire și înțelegere. Brainy face învățatul distractiv!
Recunoașterea și exprimarea emoțiilor – Cuby Ruby
Ne rostogolim împreună pe tărâmul lui Cuby Ruby prin labirintul gigant, ne jucăm și învățăm să ne recunoaștem și să ne exprimăm propriile emoții, dar și să le identificăm pe ale celorlalți. Respectăm regulile și colaborăm pentru rezolvarea sarcinilor. Cuby Ruby ne ajută să dobândim competențe emoționale.
Atenție – Mister A
Toată lumea ochi și urechi! Mister A și copiii vor desfășura o serie de activități de dezvoltare a concentrării și vor face exerciții împreună pentru stimularea mobilității atenției.
Socio-emoțional – Antenescu
Antenescu îi va învăța pe copii să-și dezvolte capacitățile de a stabili și menține interacțiuni, relații și prietenii cu ceilalți. Antenescu îi ajută pe cei mici să-și controleze și să-și înțeleagă emoțiile. Copiii vor deveni stăpâni pe sine și vor dobândi o bază emoțională stabilă.
Chinestezie – Pipăilă
Pipăilă și-a pregătit degețelele! Voi? Cunoaștem împreună mediul înconjurător prin intermediul simțului tactil. Ne dezvoltăm capacitatea de atenție și învățăm să răspundem la stimuli, pe care de multe ori nu-i vedem.
Creativitate – Whystein
Cu Whystein, copiii nu se vor plictisi niciodată! Împreună, ne punem imaginația la contribuție și realizăm lucruri deosebite. Jocurile educative ne dezvoltă gândirea creativă, așa că Whystein ne antrenează voința și ne învață să ne atingem obiectivele prin motivație.
Leadership – Echilibrache
Găsim direcția și ne menținem echilibrul cu Echilibrache! Învățăm să dobândim o atitudine pozitivă și facem echipă împreună. Deprindem de timpuriu spiritul de echipă și calitățile de leadership, ne concentrăm și învățăm să ne atingem obiectivele."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News